DOM SPORTOVA

Ledena dvorana i Dvojka imaju nova imena, Novosel i Šurbek trag više u beskraju...

16.01.2024 u 14:31

Bionic
Reading

Ledena dvorana Doma sportova od danas i službeno nosi naziv - Sportska dvorana Mirko Novosel, a popularna Dvojka - Sportska dvorana Dragutin Šurbek.

Na društvenim mrežama KK Cibona je podsjetio kako je 6. studenog 2023. godine Upravno vijeće Ustanove za upravljanje sportskim objektima donijelo odluku o imenovanju Ledene dvorane i Dvojke unutar Doma sportova po zagrebačkim sportskim legendama Mirku Novoselu i Dragutinu Šurbeku.

'Mirko Novosel, jedan od najvećih legendi zagrebačke, hrvatske, ali i svjetske košarke, član Košarkaške kuće slavnih te autor najvećih uspjeha u povijesti Cibone od sada ima svoju dvoranu u kojoj je naša Cibona zabilježila svoje najblistavije trenutke', ističe se u objavi KK Cibona.

'Legendarni Dragutin Šurbek, stolnotenisač na europskim je prvenstvima osvojio ukupno 22 odličja dok je na svjetskim prvenstvima osvojio 14 medalja. Na turnirima širom svijeta trijumfirao je 112 puta, od čega je 42 puta je bio pojedinačni pobjednik, 32 puta je slavio u muškim parovima, četiri puta u mješovitim parovima, a 34 puta u momčadskim natjecanjima i istinski je velikan hrvatskog sporta', navodi se u objavi Ustanove za upravljanje sportskim objektima.

Spoemnuta odluka danas je sprovedena u djelo. O danas su Mirko Novosel i Dragutin Šurbek i službeno posthumno nagrađeni za svoja životna djela, od danas imaju trag više u beskraju...