OSRAMOĆENI ŠPANJOLAC

Zbog jednog poljupca... Mogao bi u zatvor na 30 mjeseci, ali to još nije sve

28.03.2024 u 10:27

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales suočen je s novčanom, ali i zatvorskom kaznom zbog nedozvoljenog poljupca

Podsjećamo, nakon što je ženska španjolska reprezentacija postala svjetski prvaka na ceremoniji dodjele trofeja Rubiales je u usta poljubio igračicu Jenni Hermoso, a nešto kasnije se ispostavilo bez dopuštenja i nastala je afera 'Kissgate'.

Ovaj nogometni djelatnik je osramoćen, povukao se sa svoje funkcije, suspendirala ga je i Fifa na tri godine, ali još nije gotovo. Suočen je s novčanom kaznom od 85.000 funti odštete nesretnoj španjolskoj nogometašici, a prijeti mu zbog toga i zatvorska kazna od dvije i pol godine. Da, Rubiales bi zbog poljupca mogao provesti 30 mjeseci za rešetaka.

Tužitelji kažu da njegovo nedolično ponašanje prikazano širom svijeta na TV-u zahtijeva jednogodišnju zatvorsku kaznu za seksualni napad, ali također traže odvojenu kaznu od godinu i šest mjeseci zatvora zbog navodnih pokušaja da prisili Jenni da stane u njegovu obranu. Ukupno dvije i pol godine.

No to nije sve, nedavno je napravljen pretres njegovog doma u sklopu zasebne istrage korupcije oko premještanja Superkupa u Saudijsku Arabiju. U toj akciji policija je ušla i u prostorije Španjolskog saveza, uhićeno je šest osoba, ali ne i Rubiales koji je trenutačno u Dominikanskoj Republici.

A što se tiče afere 'Poljubac' tužiteljstvo predlaže i da se bivši menadžer španjolske ženske momčadi Jorge Vilda, direktor muške momčadi Albert Luque i bivši direktor marketinga FA Ruben Rivera suoče sa suđenjem, jer su sva trojica pokušali utjecati na Jenni te je natjerati da snimi video u kojem bi izjavila da je poljubac bio sporazuman. Za njih se traže zatvorske kazne do godine i pol.