AKO JE OVO ISTINA...

Vinicius Junior razočaran nakon utakmice, za dobrotvorne svrhe 'nula' eura

28.03.2024 u 09:37

Bionic
Reading

Vinicius Junior razočaran je krajnjim scenarijem prijateljske utakmice Španjolske i Brazila (3:3)

Međunarodna prijateljska utakmica na Santiago Bernabeu najavljena je kao pokazivanje jedinstva i izjava protiv rasizma nakon mnogih incidenata usmjerenih na Viniciusa tijekom njegovog vremena u Real Madridu.

Brazilski igrači nosili su majice sa sloganima 'Jedan identitet' i 'Jedna koža' kada su izašli iz tunela, a dan prije utakmice pojavile su se fotografije koje promoviraju moto na kojima Vinicius pozira uz Laminea Yamala, Nica Williamsa i Rodryga.

Međutim, The Athletic izvještava da je Viniciusa razočarao Španjolski nogometni savez (RFEF). I RFEF i Brazilska nogometna konfederacija (CBF) očekivali su da će zaraditi oko 5 milijuna eura od utakmice, ali ništa od toga neće biti donirano u dobrotvorne svrhe.

Vinicius je u dugoj borbi protiv rasizma u Španjolskoj, a ušao je u verbalni sukob s predsjednikom La Lige Javierom Tebasom nakon što je izjavio da prva liga zemlje 'pripada rasistima'.

Isto tako Realov 23-godišnji krilni napadač rasplakao se na konferenciji za novinare uoči utakmice kada su ga pitali o rasističkom zlostavljanju koje je pretrpio.