drama se nastavlja

Turci tvrde da Dominik Livaković definitivno napušta Fener: Koferi su već spremni

28.03.2024 u 09:20

Bionic
Reading

Dominik Livaković (29) se nakon reprezentativne stanke vratio u Istanbul i priključio momčadi Fenerbahčea za nastavak sezone. No, pitanje je kako će sve to u Turskoj izgledati nakon nemilih scena na derbiju Trabzonspora i Fenera kad je napadnut i Livaković

Podsjetimo, navijači Trabzonspora su nakon poraza 3:2 uletjeli u teren i pokušali se obračunati s igračima Fenerbahčea. Naš Dominik Livaković (29) je još za vrijeme utakmice pogođen nepoznatim predmetom u glavu, a potom ga je dok je trčao prema tunelu navijač domaćih s leđa snažno udario šakom u glavu!

Razumljivo, Livakovića je sve to jako uznemirilo, a turski mediji tvrde kako je golman 'vatrenih' nakon toga odlučio te suigračima i treneru otvoreno kazao:

'Završio sam s Turskom. Ne mogu više biti ovdje, želim otići.'

Trener Ismail Kartal i ostali članovi stožera uspjeli su ga tada smiriti, a Livaković se odmah čuo s članovima obitelji i svojim zastupnicima te je nakon još jednog razgovora s trenerom i čelnicima Fenera ipak odustao od odlaska. U cijeloj je priči pomogla i činjenica da je odmah uslijedila reprezentativna stanka pa su se strasti, barem donekle, primirile.

No, sad turski mediji sad tvrde da nema nikakve dileme da će Livaković ovu sezonu završiti u redovima Fenerbahčea, te će potom donijeti odluku što i kako dalje. Naime, Livi ima konkretnu ponudu iz Saudijske Arabije kojom bi sjajno zaradili i klub i naš golman.

'U izravnom sam kontaktu s ljudima koji brinu o njegovoj karijeri. Livaković će završiti sezonu u Fenerbahčeu. Rekli su mi da nije istina da se ne želi više vraćati u Istanbul i da želi odmah otići, ali da će na kraju sezone razmotriti situaciju. Za njega postoji interes iz Saudijske Arabije', objavio je turski sportski novinar Yagiz Sabuncuoglu koji se specijalizirao za praćenje Fenerbahčea.

  • +11
Trabzonspor - Fenerbahče, turska liga, neredi navijača, 17.3.2024. Izvor: EPA / Autor: STR

Turski mediji navode kako je Livaković već 'spremio kofere' jer se više ne osjeća sigurno u tom nevjerojatnom ludilu koje trenutno vlada u turskom nogometu.

U isto vrijeme Yagiz Sabuncuoglu otkriva kako čak petorici nogometaša Fenerbahčea prijeti suspenzija zbog fizičkog obračuna s navijačima Trabzonspora. Bez obzira na to što su igrači ti koji su se branili u huliganskom napadu, Nogometni savez Turske odlučio je pokrenuti istragu protiv čak petorice igrača i oni bi mogli dobiti velike kazne.

Sabuncuoglu ističe da su pod istragom Samuel Osayi, Jayden Oosterwolde, Michy Batshuayi, Irfan Can Egribayat i Furkan Onur Akyuz.

Iz Fenera su nakon svega zaprijetili da su spremni istupiti iz lige ako netko od njihovih igrača bude kažnjen. Turska je javnost zgrožena svim nemilim događajima te jedinstvena u stavu da su se igrači branili od huligana i zato definitivno ne trebaju odgovarati.

Standings provided by Sofascore