veliki suparnici

Rafa Nadal iskreno priznao ono čemu se Novak Đoković nadao: Najbolji? Brojke ne lažu...

15.02.2024 u 11:22

Bionic
Reading

Zbog operacije kuka je Rafa Nadal propustio cijelu prošlu sezonu, a sad se pokušava vratiti u sam vrh svjetskog tenisa. Legendarni je Španjolac sad u razgovoru za La Sextu otvoreno pričao o svom odnosu s Novakom Đokovićem te tko je za njega najbolji svih vremena

'Slika koju Novak Đoković pokazuje prema van je gora nego što u stvari je. On je dobra osoba, ali sa svojim ljudskim pogreškama... Ali je Novak u stvari puno bolja osoba nego što to prikazuje', kazao je Rafa Nadal te iskreno nastavio:

'Novak razbija reket, ali u sljedećem poenu je na sto posto. Zato je postigao najviše u povijesti našeg sporta.'

Uslijedilo je izravno pitanje - je li Novak Đoković za Nadala najbolji u povijesti?

'Da, brojke ne lažu, on je najbolji u povijesti. Nikad nisam imao nekakav ego koji me tjerao da govorim stvari koje ne osjećam. Za mene je Đoković najbolji, po svemu što sam vidio', priznao je Rafa Nadal koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio 22 Grand Slam naslova. Đoković ima dva Grand Slama više, a umirovljeni Roger Federer je ostao na 20 'kanti' s najvećih svjetskih turnira:

'Na kraju krajeva, možemo reći da sam ja bio ozlijeđen na toliko i toliko Grand Slam turnira, a on nije. Ali, čovječe, on je imao tijelo bolje od mog, a to se također računa.'

Nadal je govorio i o odnosu s Rogerom Federerom.

'Roger i ja smo međusobno odredili najveći dio naših karijera. Pomagali smo jedan drugom, ali smo jedan drugom dosta i oduzeli. Natjecanje nas je gurnulo do krajnjih granica. Ne smatram ga prijateljem, već više nekoga koga jako dugo poznajem i s kim imam odličan odnos', iznenadio je Rafa Nadal svojim odgovorom.