nba liga - predsezona

Mario Hezonja igra sjajno u dresu Portlanda, hvale ga i protivnički treneri: Isprašio nas je...

18.10.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja bio je najbolji strijelac Portland Trail Blazersa u porazu od Denver Nuggetsa 110:104 u posljednjoj predsezonskoj utakmici prije početka regularnog dijela NBA sezone

Mario Hezonja je u 28 minuta na terenu zabio 18 koševa sa šutom iz igre 6/11 i trice 3/4, pridodavši tome pet skokova, šest asistencija i jednu blokadu. Najbolji kod Denvera bili su Will Barton i Paul Millsap s po 13 koševa svaki. Ovo je bio treći poraz Portlanda u pet predsezonskih utakmica.

Trener Denvera Michael Malone je nakon poraza imao samo riječi hvale za našeg košarkaša.

'Da, Hezonja nas je isprašio', kazao je Malone.

Sinoć su na NBA terene istrčali još Ivica Zubac i Dragan Bender.

Zubac je u porazu svojih LA Clippersa 102:87 od Dallas Macericksa odigrao 16 minuta, ubacivši pritom dva koša (šut iz igre 1/3) i upisavši tri skoka i jednu asistenciju. Najbolji strijelac Clippersa bio je Montrezl Harell s 14 ubačaja, a Dallas su predvodili Kristaps Porzingis i Justin Jackson s po 18 koševa, dok je Luka Dončić dodao 15. Clippersi u predsezoni imaju omjer dvije pobjede i tri poraza.

Dragan Bender je imao slabu večer u visokoj pobjedi Milwaukee Bucksa od 118:96 nad Minnesota Timberwolvesima. U tri minute provedene na terenu upisao je samo jednu blokadu. Kod Bucksa, koji su u predsezoni u pet utakmica ostvarili pet pobjeda, najbolji je bio Giannis Antetokounmpo s 26 koševa.

Regularna NBA sezona počinje 22. listopada.