zagrepčani o euro-u 2024.

Izašli smo 'na teren' i testirali znanje Zagrepčana o nogometu. Neki odgovori su nas dobro nasmijali

22.05.2024 u 12:40

Bionic
Reading

Odbrojavanje je već počelo, napetost raste i glavna tema svih razgovora postaje nadolazeći UEFA Euro. Ususret početku Euro-a 2024. izašli smo 'na teren' i testirali znanje Zagrepčana o nogometu

Od 14. lipnja pa sve do 14. srpnja, punih mjesec dana obožavatelji nogometa uživat će u 17. izdanju UEFA europskog prvenstva. Za one koji možda ne znaju, a ti su uistinu rijetki, Europsko prvenstvo u nogometu, odnosno Euro 2024., međunarodno je muško nogometno prvenstvo Europe koje UEFA organizira svake četiri godine, a ovoga puta naslov europskog prvaka brani Italija.

Samo prvenstvo ove se godine održava u Njemačkoj i to u deset gradova - Berlin, München, Hamburg, Köln, Dortmund, Frankfurt na Majni, Stuttgart, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Leipzig - a ulaznice, kao i smještaji, odavno su rezervirani i teško da ćete ih moći više nabaviti.

Ipak, zahvaljujući Lidlu i njihovoj nagradnoj igri, šanse su vam i dalje velike da ove godine i uživo pogledate Hrvatsku na Euru. Prvu utakmicu, 15. lipnja, Hrvatska igra protiv Španjolske i to na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a već četiri dana kasnije odmjerit će snage s Albanijom u Hamburgu. Posljednja utakmica skupine bit će 24. lipnja u Leipzigu gdje igraju Hrvatska i nositelj naslova - Italija.

Nogometno ludilo povelo je čak i one koji nisu zagriženi navijači, jer osjećaj zajedništva koji se osjeti tom prilikom na tribinama stadiona uistinu je neopisivo, a kada uz sve dobijete priliku razgledati neke gradove koje možda inače ne bi, cijela situacija je win win.

Kakvo je znanje domaće populacije o nogometu provjerili smo i sami. Prošetali smo ulicama Zagreba i prolaznike upitali o nekim nogometnim osnovama. I dok su neki stručnjaci na tom polju, bilo je i onih koji baš i nisu upoznati sa tom tematikom, no sve u svemu, bilo je zanimljivo vidjeti kako se ljudi snalaze kada ih se 'ulovi na prepad'.

Oni najsnalažljiviji osvojili su i bogate pakete koje smo im osigurali zajedno s Lidlom, a svi oni iz prve su ruke mogli doznati i sve o nagradnoj igri Lidla kojom i sami mogu otputovati na neku od utakmica u Njemačku. A šanse za dobitak podjednake su svima, budući da u ovoj igri mogu sudjelovati svi koji imaju instaliranu Lidl aplikaciju.

Za svakih potrošenih 15 eura ostvarujete po jednu prijavu, pa bi se najjednostavnije moglo reći, koliko potrošite, toliko prijava i ostvarujete i povećavate si šanse za dobitak. U košarici neka vam se svakako nađe i 'navijački meni' - grickalice, čokolade, pive, Radleri...

Nakon odabranih dobitnika paket aranžmana za utakmice iz grupne faze UEFA EURO 2024, Lidl je pripremio nastavak nagradne igre s paket aranžmanima za eliminacijsku fazu UEFA EURO 2024. Nagradna igra traje do 9.6., a sve što trebate je da u Lidl Plus aplikaciji kliknete opciju "Zaigraj", skenirate aplikaciju na blagajni i prijavite se za sudjelovanje.

Nagradni fond uistinu je bogat, pa se tako dijeli 5 paketa za dvije osobe za utakmicu osmine finala u Berlinu, 29. lipnja, 2 paketa za dvije osobe za utakmicu četvrtfinala u Düsseldorfu, 6. srpnja, 2 paketa za dvije osobe za utakmicu polufinala u Dortmundu, 10. srpnja te 2 paketa za dvije osobe za finalnu utakmicu u Berlinu, 14. srpnja.

Sretnici će dobiti po dvije ulaznice, ali i povratne karte do Njemačke te organizirani povratni transport od zračne luke do hotela te od hotela do stadiona. Uz to neće morati voditi brigu ni o smještaju, budući da uz to ide i noćenje u dvokrevetnoj sobi kao i međunarodno zdravstveno i putno osiguranje.

Prilog je nastao u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji s Lidlom Hrvatska.

sve osim nogometa