TURNIR U EGIPTU

Kramarićeva izjava nasmijat će vas do suza: Napokon...

27.03.2024 u 08:24

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni napadač Andrej Kramarić, koji je u utorak navečer zabio u Kairu pogodak u pobjedi od 4:2 nad Egiptom, rekao je da je Hrvatska odlično odigrala

'Bilo je sjajno, sjajan završetak turnira. Napokon smo osvojili zlato', izjavio je 32-godišnji Kramarić nakon što je sa suigračima podigao pehar prijateljskog ACUD kupa. Naravno, našalio se na činjenicu da je njegova generacija već osvojila srebro i broncu na svjetskim prvenstvima i srebro u Ligi nacija.

'Zabavili smo se ovdje i uživali na predivnom stadionu i u prekrasnoj atmosferi', dodao je.

Hrvatska je gubila s 0:1 u finalu turnira od domaćina, a onda je preokrenula rezultat i kontrolirala utakmicu.

'Bili smo odlični na terenu i pokazali veliku razliku u kvaliteti te zasluženo pobijedili', izjavio je Kramarić.

On je udarcem glavom u 77. minuti zabio gol za 3:1. Inače, bio je to njegov 28. gol za Vatrene čime je došao na svega jedan pogodak do Eduarda da Silve na vječnoj ljestvici hrvatskih strijelaca.

Rekao je da je utakmica bila drugačija od polufinalne s Tunisom kojeg je Hrvatska nakon 0:0 bila svladala boljim izvođenjem jedanesteraca.

'Protiv Tunisa nije bilo jednostavno jer kada se takve ekipe tako brane teško ih je probiti. Bilo bi teško probiti i mojih jedanaest prijatelja da se tako skupe na ulici. Bilo je nezgodno, ali sigurno ćemo i na Europskom prvenstvu imati takvih protivnika pa nam je ovo bila odlična priprema", rekao je napadač njemačkog Hoffenheima.

  • +35
Egipat - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Egipat je igrao drugačije i to smo iskoristili. Vidjelo se od početka da pokušavaju napadati, što je nama otvaralo prostor prema naprijed', dodao je.

Igrači se u srijedu vraćaju u svoje klubove s kojima ulaze u završni dio sezone.

'Moramo ostati zdravi i spremni za Euro', napomenuo je Kramarić. Ne želi nagađati može li Hrvatska podići i pehar na Europskom prvenstvu koje u lipnju počinje u Njemačkoj.

'Prvo neka mi prođemo grupu, a onda je sve moguće', zaključio je.