OPRAVDANI OPTIMIZAM

Ferrari visoko leti, a šef prijeti konkurenciji: Kada su pod pritiskom, griješit će

26.03.2024 u 19:15

Bionic
Reading

Carlos Sainz prekinuo je Red Bullov niz od devet pobjeda prošlog vikenda na Velikoj nagradi Australije 2024.

Šef Ferrarijevog tima Frederic Vasseur vjeruje da je ta pobjeda dokaz da talijanska momčad može staviti Red Bull 'pod pritisak'..

Slično kao i na prošlosezonskoj Velikoj nagradi Singapura, Sainz je prekinuo pobjednički niz Maxa Verstappena, koji je trajao devet utrka prije prošlog vikenda na stazi Albert Park u Melbourneu.

Unatoč tome što je bio podvrgnut operaciji slijepog crijeva samo 16 dana prije utrke, Sainz je pružio nastup svog života i predvodio Ferrarijev trijumf, dok je drugi bio momčadski kolega Charles Leclerc, a da su crveni bolidi prošli kroz cilj kao prvi i drugi nije se dogodilo od Velike nagrade Bahreina 2022.

Ferrarijevi vozači pokazali su odličan tempo tijekom cijelog vikenda, dok je Red Bull pokazao svoje prve prave naznake da je slomljiv. Zato samopouzdanje raste u Ferrariju.

'Mislim da gradimo samopouzdanje u posljednjih mjesec dana, ali to je već bio slučaj u zadnjem dijelu sezone prošle godine. I prošli vikend, mislim da je dobar dokaz da kada sve saberemo, iako nisam siguran da ćemo to moći učiniti svaki vikend, možemo staviti ih malo pod pritisak. A kada su pod pritiskom, oni će griješiti, to znači da moramo nastaviti u ovom smjeru', rekao je Frederic Vasseur koji smatra da bi mogli imati i najbolji bolid 7. travnja na VN Japana.

Ferrari sada zaostaje samo četiri boda za Red Bullom u prvenstvu konstruktora, a je li Vasseur pretjerao s optimizmom vidjet će se sljedećih tjedana.