MAJSTORICA U ZAGREBU

Dinamo se iz Splita vraća poražen; Torcida za podizanje euforije kod Torcide

28.03.2024 u 21:56

Bionic
Reading

U drugoj utakmici četvrtfinala prvenstva Hrvatske Torcida iz Splita slavila je protiv Futsal Dinama nakon produžetka

Majstorica je na rasporedu u utorak, 2. travnja, u 19:00 u Dvojci Doma sportova. Dinamo je poveo pogotkom Matea Mužara, Torcida preokrenula, a Plavi golom Kristijana Postružina za 2:2 izborili produžetke.

Na kraju, nakon šestog akumuliranog prekršaja, Torcida pogađa iz deseterca za konačnih 3:2.

Kako prenosi službena stranica Futsal Dinama, aktualni prvak ušao je oprezno u drugu četvrtfinalnu utakmicu, a isto se nije moglo reći za Torcidu koja je od samog početka bila agresivna. Splitska momčad već je u šestoj minuti imala četiri akumulirana prekršaja. A u šestoj minuti vidjeli smo i prvu ozbiljniju priliku na susretu. Bio je to pokušaj Torcide koja je pogodila stativu.

Još smo dvije minute morali pričekati na pravu šansu Futsal Dinama. Luka Perić prošao je svog čuvara, okrenuo se u svom stilu, ali udarac ipak brani vratar Torcide. U sljedećih nekoliko minuta nije bilo ozbiljnijeg pokušaja ni s jedne strane. Sve udarce Torcide sigurno je skidao još jednom sjajni Ante Piplica, a u 12. minuti Torcida je napravila i peti akumulirani prekršaj.

  • +7
Torcida - Futsal Dinamo 3:2 (2:2) druga utakmica četvrtfinala Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

A onda u 13. minuti Mateo Mužar razveseljava sve navijače Dinama. Kristian Čekol izveo je aut, a Mužar fantastično ulazi među trojicu igrača Torcide i zabija za vodstvo Plavih na Gripama. Nakon pogotka Dinamo počinje igrati još bolje i u nastavku ima nekoliko vrlo dobrih pokušaja, ali lopta nije ulazila u mrežu. Torcida je poluvrijeme zaključila dvama pokušajima, ali siguran je Piplica i rezultat se nije mijenjao.

Odmah na početku drugog dijela Perić je imao veliku priliku, ali njegov udarac s crte skida igrač Torcide. U prvih deset minuta nastavka pokušavali su ponovno Perić, Danijel Dekanić, Nikola Gudasić, a i Čekol, ali bezuspješno. Dinamo nije uspijevao zabiti, ali je to pošlo za rukom, odnosno nogom, Torcidi. U 30. minuti za 1:1 zabio je Repić, a minutu kasnije već je bilo 2:1 za Torcidu.

Igrači Matije Đulvata nisu se predavali i nastavili su pritiskati domaćina. Pet minuta prije kraja u igru ulazi Filip Novak u ulozi golmana igrača. Vrlo brzo to se isplatilo jer je u 38. za 2:2 zabio Kristijan Postružin. S tim je rezultatom završen regularni dio utakmice te su slijedili produžeci.

U prvom produžetku prvu priliku imao je Filip Novak, ali brani vratar Torcide. Bilo je to nekoliko minuta bez pravih prilika s obje strane. Drugi produžetak ipak je ponudio više uzbuđenja. U 46. minuti, nakon kontre Dinama, Čekol ima odličnu priliku, ali puca pokraj gola. Minuti kasnije, Dinamo ponovno kreće u igru s igračem više, a ovog je puta u toj ulozi Luka Perić. I imao je Dinamo nekoliko fantastičnih prilika. Asistirao je Perić Filipu Novaku koji je sam ispred golmana, ali ipak ne pogađa. 48 sekundi prije kraja Perić igra rukom što je rezultiralo šestim akumuliranim prekršajem i desetercem za Torcidu. Pucao je Lekčević i zabio za 3:2. Nisu se Plavi predali, imali su dvije velike prilike, prvo Čekol puca pokraj gola, a zatim i Novak pogađa stativu. Na kraju pobjeda Torcide 3:2 i majstorica u Zagrebu.

Treća četvrtfinalna utakmica odigrat će se u utorak, 2. travnja, u 19:00 u Dvojci Doma sportova.