ČABRAJA JE HIT

A lijepo je Duje Čop upozorio Mislava Karoglana i hajdukovce...

17.03.2024 u 12:40

Bionic
Reading

Osim što je nadugovječniji trener u aktualnom trenutku hrvatskog klupskog nogometa, jer Silvijo Čabraja na klupi Lokosa sjedi od lipnja 2021. godine, mnogi ga etiketiraju i kao najboljeg. Naravno, teško je to reći, jer svatko ima svoje kriterije, no Čabraja je definitivno trener koji od 'klinaca' s Kajzerice izvlači najbolje i 'ruši' velike

Baš kao što su se na Poljudu, sigurno i Rujevici, veselili Lokomotivinom čudu na Maksimiru i siječanjskoj 3:0 pobjedi u odgođenoj utakmici 4. kola SuperSport HNL-a protiv Dinama, a potom i remiju u Kranjčevićevoj, sada sigurno u Maksimirskoj 128 nazdravljaju Čabraji zbog subotnje 2:1 pobjede nad Hajdukom.

Jedini od terceta s vrha, ovog proljeća, bolji od Lokomotive bio je klub s Kvarnera.

No, nitko od Čabraje i njegovih igrača nije ni očekivao da će 'rušiti' sve, jer riječ je o mladoj momčadi, s tek par iskusnih igrača, poput Čopa, Bartoleca i Leovca.

I što je još zanimljivije, Čabraja u svakom prijelaznom roku ostane bez 'pola' momčadi. Eto, samo ove zime uzeli su mu četvoricu, a to su: Tuci, Živković, Milićević i Bubanja. Te je primoran vrlo brzo uvoditi nove igrače u sustav i igru

A to mu očito ide jako dobro, jer eto nakon zimskih priprema, u deset (op.a. devet u prvenstvu i jedna u Kupu) je utakmica upisao šest pobjeda, tri remija i samo jedan poraz.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Sada je stigao do mjesta koje vodi u Europu, iako je i dalje čvrsto 'na zemlji'.

'Ovog proljeća skupljamo bodove, igramo dobro, ali ja ni s jeseni nisam nezadovoljan. Odigrali smo puno remija, gubili bodove u zadnjim minutama. Sad nas je malo pomazilo, malo nas je sreća nagradila'.

Pitali su splitski novinari Čabraju vidi li se na Dinamovoj klupi. Zašto? Jer je je pobijedio Hajduk?

Zanimljivo, zagrebački ga nisu selili u Split, nakon što je Dinamu 'otkinuo' četiri boda. Ali Čabraja je mudar, zna što treba reći, te je odgovorio.

'Ja sam dijete Lokomotive. Rekli bi Nijemci 'Lokomotiva uber alles'. Živim za taj klub. Svaki čovjek voli napraviti iskorak. Hoće li to biti Dinamo ili neki klub u inozemstvu, vidjet ćemo'.

Inače, sredinom veljače, kada su Lokosi zaustavljali Modre, Duje Čop prekrasnim je riječima opisao Čabraju. Očito ga nisu čuli u Splitu.

'Ja bih rekao da je trener Čabraja najbolji trener u Hrvatskoj. Ako do sad nikome nije bilo jasno, onda je valjda sada, nakon svih ovih rezultata, postalo jasno'.

Konstatirali smo tada s Čopom da mu baš i nije napravio dobru uslugu. Sad bi mu mogli dolaziti 'kucati na vrata' i odnositi potrebnu koncentraciju?

'Ha, ha.. Zaslužio je. Ali neka on bude s nama još neko vrijeme. Ali treba to naglasiti. I bilo bi fer da ga se stavi u fokus, jer stvarno radi nevjerojatan posao. Imamo klince koji tek dolaze, nisu ni upoznati sa seniorskim nogometom, a igraju fenomenalno. Ja uživam svaki da s njima. I stvarno, svaka im čast. To je čudo'.

Sažetak utakmice Hajduk - Lokomtiva 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
  • +19
27. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL