RAZOČARAN DO SRŽI

Bivši kapetan Hajduka nije štedio nikoga, a komentirao je i Livajinu 'panenku'

17.03.2024 u 10:21

Bionic
Reading

Tuga i razočarenje među navijačima Hajduka. Razumljivo, poraz 1:2 od Lokomotive u 27. kolu SuperSport HNL-a, usporio je Bile na putu prema toliko željenom naslovu prvaka i peharu, a kojeg je zadnji put u rukama nosio Hrvoje Vejić. Bilo je to u sezoni 2004/05

Hrvoje Vejić, sada u igračkoj mirovini, piše komentare za Dalmatinski portal, a najčešća tema mu je baš Hajduk.

Jasno, nakon subotnjeg poraza, i njegovo je 'pero' bilo oštro, te prenosimo nekoliko njegovih razmišljanja.

'Ne pamtim kad sam bio ovako razočaran igrom Hajduka. Poraz je zaslužen, Lokomotiva je znala što hoće i kako do toga doći. Puno je pomogao Mikanović sa svoja dva bespotrebna starta i imamo igrača manje već nakon dvadesetak minuta. U tom trenutku sam pomislio - ovo je ultimativni test jesmo li zreli za prvaka, moramo ostat čvrsti, čekati svoju šansu i dobit ovo 1:0. Nakon dvije minute gubimo nakon prekida, nitko nikog ne čuva, ljudi nam se ušetaju u gol.

Odgovor na pitanje jesmo li spremni došao je jako brzo. Mikanović? Što je najgore, igrao je 20 minuta jako dobro, ali momak očito ima problem sa samokontrolom, drugi karton ti se jednostavno ne smije dogoditi u ovakvoj utakmici, preskupo je. Ali nije on jedini, bilo je tu još par pojedinaca koji su, blago rečeno, zasrali.

Mislav (op.a. trener Karoglan) je pogriješio u par stvari, to je jasno sad i meni i vama i njemu. Prvo, Diallo ne može i ne smije igrati ispred Hrgovića. Čovjek nije dao točan pas cijelo poluvrijeme, radio je sve krivo što je mogao napraviti. Šta taj čovjek uopće radi u Hajduku, to je pitanje i za onog tko ga je doveo. Šta je točno taj igrač dobro donio otkad igra, dajte mi jedan segment igre? Mr Football, šta, prosvijetli nas? Drugo, Elez ili Prpić? Ok, važna je utakmica, treba ti iskustvo, jasno mi je da ti treba mir u svlačionici i sve bi to bilo dobro da je utakmica završila u našu korist, ali nije. Treće, vratar? Imamo vratara koji je jako dobar u igri nogom i za šta točno služi, jer igre nemamo uopće. U vratarskim kvalitetama s Kalinićem ne može stati ni blizu u istu rečenicu. I čovjek ima kredit neviđen. Kad je zadnji put nešto obranio, ne pamtim.

Vratimo se na utakmicu, imamo igrača manje i gubimo, ali pokušavamo, Mislav radi izmjene i ravnopravni smo, borimo se, ne damo se. I onda penal, evo ga, vraćamo se. I Livaja odlučuje, opucat ću 'panenku', zaboli me. I zaboli te, Markane, možeš šta hoćeš. Ovaj Hajduk ti nije ni do koljena, tako je posložio sustav onaj koji je slagao sustav. Sutra ćemo nova dva murala iscrtat negdje u gradu, jeb** jedan penal. Jedan moj suigrač mi je nedavno rekao, kad imaš trenera od pet tisuća, a igrače od milijun, to ne može dobro završit. Nadao sam se da nije u pravu.

Bolan je ovo poraz, mene je osobno baš zabolio jer nas odmiče daleko od cilja koji svi sanjamo.

Ali, mi navijači Hajduka smo bolesni, nadamo se i nadat ćemo se uvijek, dok god ima šanse'.

Što je sve Vejić napisao, pročitajte OVDJE.

Sažetak utakmice Hajduk - Lokomotiva 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
  • +19
27. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Lokomotiva Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL