PAO ČVRSTI VARAŽDIN

Hajduk se provukao i vratio na čelo ljestvice

25.09.2010 u 19:56

Bionic
Reading

Tijekom središnjeg termina večeri trebale su biti odigrane četiri utakmice devetog kola T-Com Prve HNL, ali zbog neadekvatnog terena za nedjelju je odgođen dvoboj Lokomotive i Dinama. U preostala tri izdvajamo tešku pobjedu Hajduka na Poljudu

Hajduk je, izgleda rutinski, sa 2:0 svladao momčad iz Varaždina, ali Toplakovi igrači ostavili su sjajan dojam na Poljudu. Nizale su se šanse mladih gostiju, ali iznimno je raspoložen bio vratar bijelih Subašić koji je zaslužio epitet igrača utakmice. Mreže se nisu tresle do 44. minute kada je lijepu akciju okrunio Ante Vukušić i tako i sebe i svoju momčad lansirao na vrh ljestica. Mladom reprezentativcu to je bio sedmi ligaški gol sezone.

I u nastavku su Varaždinci pokazali da se rađa nova respektabilna generacija u baroknom gradu, ali Subašić je ostao nesavladan i dvije minute prije kraja Duje Čop je iskoristio veliku pogrešku protivničke obrane i golom zapečatio novu pobjedu 'Špacinih hajduka' kojom se Hajduk vratio na vrh ljestvice sa dva boda prednosti pred Splitom i četiri pred Dinamom koji ima utakmicu manje. Hajduk je u nadoknadi propustio još dvije sjajne prilike za treći gol.

Slaven Belupo je u Koprivnici dočekao fenjeraša Hrvatskog Dragovoljca, ali i tamo je nominalno slabiji protivnik držao inicijativu tijekom prvog poluvremena. Ipak, 'dragovoljci' nisu uspjeli zabiti i u nastavku ih je dočekala kazna. Mrežu gostiju načeo je Tepurić u 50. minuti, a ključan, drugi, gol s bijele točke je zabio Vojnović u 72. nakon prekršaja na Bagariću, koji je u 89. minuti dobru utakmicu okrunio i trećim golom Slavena.

Najmanje kvalitetnog nogometa viđeno je u Vinkovcima, no domaćini bi sigurno potpisali da svaka utakmica kraj Bosuta bude takva jer su svladali čvrsti Karlovac rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Dino Kresinger u 60. minuti i Cibaliju četvrtom pobjedom vratio u gornji dom HNL-a

Rezultati:

Hajduk – Varaždin 2:0
Slaven Belupo – H. Dragovoljac 3:0
Cibalia – Karlovac 1:0