JE LI NAPOKON GOTOVO?

Blackburn prihvatio Nikolu Kalinića

03.08.2009 u 17:37

Bionic
Reading

Nikola Kalinić i službeno je postao igrač Blackburn Roversa, nakon što su u ponedjeljak popodne klubovi potpisali dogovor i razmijenili dokumentaciju

Sada već bivši napadač Hajduka prelazi u Premiership od početka sezone, a s Roversima je potpisao ugovor na četiri godine. Ovim transferom Kalinić je postao Hajdukov rekorder, ukupan transfer težak je oko 14 milijuna eura, od čega Hajduku pripada 7,5 milijuna i 15 posto od budućeg transfera Kalinića iz Blackburna.

Iz Hajduka su objavili kako je u tijeku postupak dobijanja radne dozvole za novog napadača Blackburna, a kada se ona osigura na Hajdukov račun istoga će dana stići 3,5 milijuna eura. Još 3,5 milijuna eura Blackburn će uplatiti 16. kolovoza 2010. godine, a dodatnih 500.000 eura čim Kalinić postigne 15. pogodak bez obzira na vremensko razdoblje.

Nakon što ga se bezuspješno povezivalo sa Zaragozom, Valencijom, Portsmouthom te Portom, Kalinić je okončao putešestvije i skrasio se u Blackburnu, gdje mu slijedi borba za mjesto u momčadi i povratak u formu jer nije nastupao od kraja prošle sezone i derbija s Dinamom. Naravno, od tada datiraju i njegovi posljednji pogoci u službenim utakmicama, kada je Butinu matirao dvaput.