drama na poljudu

Novi problemi za Hajduk uoči gostovanja u Koprivnici; ostali su bez još jednog igrača

16.04.2024 u 08:16

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u 31. kolu SuperSport HNL-a gostuju kod Slaven Belupa u Koprivnici (subota, 20. travnja, 19.10 sati, MAXSport1, MAXtv). No, na Poljudu se problemi samo množe, 'bili' će tako protiv 'farmaceuta' biti dodatno oslabljeni

Pet uzastopnih poraza u svim natjecanjima, četiri u nizu u SuperSport HNL-u, to je učinak Hajduka u posljednjih mjesec dana. Sve je započelo 16. ožujka kad je Lokomotiva šokirala 'bile' i na Poljudu slavila 2:1.

Potom je Dinamo pobjedama 1:0, prvo u prvenstvu, a odmah potom i u polufinalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa dodatno produbio krizu, da bi Rijeka (1:0) i Osijek (2:1) samo dotukli sve ambicije 'bilih' u ovoj sezoni.

Rasplet je već poznat, smijenjen je predsjednik Jakobušić, otišao je i trener Karoglan, a na kraju sezone Poljud napušta i sportski direktor Nikoličius.

Novi trener Jure Ivanković sad pod hitno mora pronaći recept kako u život vratiti momčad koja je prije svega psihološki potonula, ali baš mu ništa ne ide na ruku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Podsjetimo, zbog ozljeda su susret s Osijekom propustili Marko Livaja, Lovre Kalinić, Ivan Lučić, Zvonimir Šarlija, Yassine Benrahou, Dino Mikanović, Ferro, a već od ranije nema teško ozlijeđenih Darija Melnjaka i Mihaela Žapera...

U ovom je trenutku teško uopće prognozirati hoće li tko od gore navedenih biti spreman za subotnji susret sa Slaven Belupom, ali je jasno da put Koprivnice sigurno neće krenuti još jedan igrač.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +27
30. kolo, SuperSport HNL- Hajduk - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Radi se o Nikoli Kaliniću koji će ogled s 'farmaceutima' propustiti zbog tri žuta kartona. Iskusni napadač je protiv Osijeka u igru ušao u 63. minuti, a 17 minuta kasnije zaradio je žuti karton, treći akumulirani, te zbog toga mora pauzirati jednu utakmicu.

Tako je Hajduk ostao na samo jednom zdravom napadaču te se trener Jure Ivanković za utakmicu s 'farmaceutima' može osloniti tek na Aleksandra Trajkovskog...

Statistika je ove sezone na strani Hajduka koji je slavio u sva tri ogleda sa Slaven Belupom. U prvoj utakmici odigranoj u kolovozu prošle godine 'bili' su na Poljudu pobijedili 3:0, zatim su u listopadu u Koprivnici bili bolji 1:0, a u veljači ove godine na Poljudu su svladali Slaven Belupo 4:0.