NEDJELJOM U DVA

Stanković prekinuo emisiju zbog ispada Leta 3

14.12.2008 u 16:00

Bionic
Reading

Dovođenje Prlje i Mrleta iz Leta 3 u nedjeljni show HTV-a bio je više nego hrabar potez, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim

Nakon prilično zbrkanog početka kada je Aleksandar Stanković (koji je ovim potezom ponovo pomaknuo granice na hrvatskoj televiziji) zamolio Zorana Prodanovića Prlju i Damira Martinovića Mrleta, čelne ljude riječke grupe Let 3, da komentiraju aktualnu političku situaciju, poteze premijera Sanadera, odluku Upravnog odbora HHO-a te nedodjeljivanje Kiklopa Nives Celzijus, uslijedio je prilog s odlično odabranim gostima koji su dali šlagvort za ostatak emisije.

Tako je don Anđelko Kaćunko u prilogu rekao za Let 3 da su 'mrtvorođenče rocka', nazivajući ih i 'najprljavijim širiteljima falusoidno-vaginalnog mentaliteta', ne štedeći ih niti u jednom trenutku. Svoj je stav zaključio da su oni 'najteži smrtni duhovno-estradni grijeh protiv moralne ekologije', izražavajući sućut gradu Rijeci, cijeloj kulturnoj riječkoj sceni i riječkoj nadbiskupiji odajući im priznanje na nadljudskoj toleranciji.

Za razliku od Kaćunka, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije ih mogao nahvaliti, ponoseći se njihovim umjetničkim izrazom i nazivajući ih uzornim građanima grada Rijeke, koji žive primjeren obiteljski život, za svaku pohvalu. Po završetku priloga, Mrle je izvadio komad svete izraelske zemlje, odrezao dio za Anđelka Kaćunka i poklonio mu ga pred kamerama. Prlja je vrlo kratko komentirao njegov napad riječima da radi u čudnoj firmi kad zapošljava takve ljude kao što je on. Ostatak emisije protekao je u nadrealističkim izjavama i rečenicama kakve se dosad nikada nisu mogle čuti u programu HTV-a.

Bombardiranje Stankovića i HTV-a čepovima

Na Stankovićevo pitanje jesu li opravdani napadi na njih da su previše infantilni, Mrle uzvratio da je možda 'bezgrešno začeće inafntilno', navodeći da je njemu odvratna ptica sa svinjskom guzicom, koje se grozi. Potom su predstavili stalno postavljenu instalaciju između njih dvojice kao duha Beloguzija koji im govori što bi oni zapravo trebali raditi.

Svašta se događalo u emisiji 'Nedjeljom u dva' ove nedjelje, pa je u jednom trenutku Prlja ustao i izašao, na što je zbunjeni Stanković reagirao: 'Pa gdje vam je otišao kolega?', a Mrle je mrtav hladan odgovorio: 'Valjda pišat!' Potom se počela prelaziti granica kod teme o manipulaciji tijekom koje je Mrle opisao umornu ženu koja dolazi s posla i ne smije a mogla bi vikati: 'Napuni me, Stanko, napuni me!' Bilo je riječi o Titu, o Thomposnu kojeg je Prlja usporedio s  Michaelom Boltonom jer ne sluša niti jednog niti drugog, pa je Mrle poručio da bi rado 'isprčio Severinu' i onda je vrag odnio šalu.

Prlja i Mrle su poželjeli Stankoviću pokloniti bombonijeru 'Živa pička' (aktualni DVD), što je on uporno odbijao, pa su onda počeli insistirati da izvedu svoje poznato ispaljivanje čepova iz analnih otvora, a to je Stanković spriječio pokrivanjem tih otvora svojim sakoom, nakon čega je zaključio da se s njima više ne može razgovarati unatoč dogovoru da ne psuju i ne koriste proste riječi, jer su spomenuli da su ih na svoj nastup pozvale alpinistice koje su osvojile drugi najveći vrh na svijetu kako bi im otpjevali 'Riječka pička'.

Talk show Aleksandra Stankovića 'Nedjeljom u dva' prekinut je desetak minuta prije vremena i ostavio je iza sebe neizbrisiv trag na hrvatskoj televiziji, betonirajući status Leta 3 kao najvećih umjetničkih provokatora s ovih prostora. Bilo je to čisto ludilo, o kojem će se još danima pričati.