I LIJEPA I PAMETNA

Pogledajte Amal Alamuddin u akciji

01.10.2014 u 17:39

Bionic
Reading

Amal je ugledna odvjetnica koja se bavi međunarodnim pravom, a posebno je bila aktivna u problematici nezavisnog pravosuđa u Egiptu

Amal Alamuddin, novopečena supruga poznatog glumca Georgea Clooneyja, bila je poznata i prije nego što se upustila u ljubavnu vezu s dugogodišnjim najpoželjnijim neženjom na svijetu. Crnokosa Amal nije doduše bila poznata onima koji prate svaku sitnicu u celebrity svijetu, ali itekako je bila poznata onima koji prate međunarodna zbivanja.

Uredom u Londonu i New Yorku, Amal je izgradila uglednu odvjetničku karijeru. Bavi se međunarodnim pravom, posebno izbjeglicama i ljudskim pravima. Trenutačno radi na projektu prevencije seksualnih zločina u ratnim zonama.

A da je Amal uistinu profesionalna pravnica koja dobro zna svoj posao, pokazuje i video koji je prije nekoliko mjeseci objavljen na YouTubeu. Riječ je o uratku koji se bavi pitanjem nezavisnog sudstva u Egiptu i upravo je Amal jedna od sugovornica. U četvrtoj minuti videopriloga Amal objašnjava koliko je važno odvojiti politiku i pravosuđe.