JELENA PERČIN:

Volim biti sama, ne moram imati vezu i muškarca uz sebe

20.11.2011 u 10:52

Bionic
Reading

Lijepa glumica i natjecateljica popularnog 'Plesa sa zvijezdama' otvoreno govori o borbi sa zahtjevnim koreografijama, ali i o jednom od najtežih trenutaka svojeg života – razvodu od supruga Kristijana Babić

I dok je u prvim emisijama showa, kaže, kroz koreografije protrčala da ih što brže privede kraju, doslovno preživjela dinamični paso doble, pitajući se što joj je sve to u životu trebalo, ipak je uspjela ostvariti i trenutak plesne sreće.

'Stravičan sam tremaroš. A trema se kod mene manifestira treskavicom, ne znam što plešemo, kako počinjemo, dogodi mi se da na trenutak ništa ne čujem i ne vidim. Ljudi oko mene skloni su pomisliti: Ma glumica je pa glumi, a ne znaju koliko je to strašno. Naime, ples nije moj posao, kada promašim jedan korak nisam u stanju improvizirati i koreografija se nepovratno raspada. Ali sretna sam jer sam došla do tog stupnja da sam, unatoč tremi, u tangu uspjela uživati', kaže Jelena.

Zahvaljujući showu, neizmjerno cijeni plesačko umijeće i trud koji ulažu u taj sport. I privatno voli plesati, osobito na rođendanima i vjenčanjima, ali na ples kao trening nije se 'navukla'.

'Rečeno mi je da će mi, kada počnem plesati, tijelo samo žudjeti za plesom i pokretom, ali to se ne događa. Moj mozak u trenucima plesnog napora očito ne proizvodi serotonin jer moje tijelo žudi samo za horizontalom! Sanjam o trenutku u kojem ću pred sobom imam tri dana u komadu te da se neću morati ustajati' kaže Jelena.

Osim trenutaka slatke plesne muke, Jelena proživljava i jedno od najtežih životnih razdoblja – razvod trogodišnjeg braka s Kristijanom Babićem. O tvrdnji da je razvod, nakon gubitka drage osobe, najbolnije i najstresnije iskustvo za čovjeka, kaže:

'Slažem se s tim. Nosim se sa situacijom kako kada i od dana do dana. U tu odluku nismo ušli naglo. Imali smo faze. Sada smo se razdvojili, u tijeku je faza razmatranja jer razvod je odluka koju se ne može donijeti preko noći. Barem ne ja. Nas veže jedno biće za koje oboje odgovaramo cijeli život i Lotina sudbina je uvjetovana svim mojim i našim postupcima. To je golema odgovornost i odluka koja traži osobno preispitivanje 24 sata dnevno. Ali vidjet ćemo...'

Jelena i Kristijan prodali su zajednički stan, pa ona s kćeri živi sama, a takav život, priznaje, ima čak i svojih prednosti: 'Ja sam tip žene koja voli biti sama. Nikada nisam imala osjećaj da moram imati vezu i muškarca uz sebe. Uživam u svojoj samoći. Bole te neke druge stvari, a ne to što si sam. Obožavam biti kod kuće, volim kuhati i igrati se s Lotom. Imamo lijep suživot i odličnu komunikaciju, i to me puni.'

Lotu, kaže Jelena, još ne zbunjuje ta novonastala obiteljska situacija.

'Kristijanov je posao i inače bio takav da je ona više vremena provodila sa mnom. Oni se viđaju svaki dan. A kada je dovede k meni, Kristijan ostane i na ručku i na večeri, mi nismo presjekli odnos. Što se tiče Lote, i dalje funkcioniramo kao obitelj i ne postavljamo stvari po principu 'sada je tvoj dio dana'. I tako će uvijek biti – ističe .A na pitanje je li, kada su muškarci posrijedi, iz razvoda nešto naučila, ta odvažna žena, koja se prepušta osjećajima, simpatično zaključuje:

'Ne mogu reći da sam nešto naučila. Kod mene općenito prevladava srce, i to je zeznuto. Bila sam na razgovoru kod jednog svećenika koji mi je rekao: Znate, osjećaji su divni. Osjećaji su Božji dar, ali osjećaji nisu istina. O tome ni dandanas ne mogu prestati misliti. I vjerojatno ću do kraja života tražiti taj balans između osjećaja i istine.'