JENNY IZ 'TRAČERICE'

Znamo je iz hit serije, a sad je njezin bend predgrupa AC/DC-ja na europskoj turneji

29.03.2024 u 13:54

Bionic
Reading

Taylor Momsen (30) svoj je uspon u Hollywoodu započela još kao djevojčica pa je se mnogi sjećaju iz filma 'Kako je Grinch ukrao Božić' s Jimom Careyjem, a zatim je godinama glumila Jenny Humphrey u hit teen seriji 'Tračerica'

Iako je za mnoge bio šok kad je Taylor 2011. najavila svoj odlazak iz serije koja je proslavila, između ostalih, Blake Lively i Leighton Meester kako bi se posvetila glazbi i svom bendu The Pretty Reckless, to za one koji je bolje poznaju nije bilo nikakvo iznenađenje.

Glumica je i u intervjuima često isticala da je glazba njezina prava ljubav te da je odrasla uz rock klasike koje je volio njezin otac Michael.

Jennifer Lopez - fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva

'Gluma je za mene bila samo posao koji sam odrađivala tokom dana, no glazba je moja strast i ljubav. Maštala sam da ću stvarati glazbu i svirati je na pozornici', rekla je u jednom intervjuu svestrana Taylor, poznata i po svom provokativnom goth modnom stilu.

Otkrila je i da ju je uloga Cindy Lou Who u 'Grinchu' obilježila za cijeli život.

'Prije svega, 'Grinch' mi je promijenio život na mnogo načina - jedan od njih je taj da su me nemilosrdno ismijavali. Svaki put kad bih krenula u novu školu ili išla nekamo, mislim da djeca nisu ni znala moje ime. Bila sam samo 'Grinch Girl'. Čak ne bi izgovorili ime mog lika Cindy Lou Who… Navikla sam se na to, ali me pogađalo', rekla je Taylor u podcastu svog kolege iz 'Tračerice' Penna Badgleyja.

Publika i kritičari su pak puni hvale za The Pretty Reckless, njezin postgrunge/hard rock bend koji je dosad, između ostalog, nastupao sa Soundgarden, Guns N' Roses i Evanescence, a iza sebe imaju četiri albuma i rade na petom koji izlazi ove godine.

Sad im je veliko povjerenje ukazao i legendarni bend AC/DC te su upravo njih odabrali kao predgrupu za europsku turneju 'Power Up' povodom proslave 50 godina karijere.

Riječ je o prvoj turneji slavnih Australaca od 2016., a započinje 17. svibnja u Gelsenkirchenu u Njemačkoj te bi trebala završiti 17. kolovoza u Dublinu u Irskoj.