TIGER LILY HUTCHENCE

Za 21. rođendan trebala je naslijediti milijune na računu, no jedina kći pokojnog pjevača dobila je tek nešto više od 4 tisuće kuna

04.07.2019 u 22:07

Bionic
Reading

U Australiji je danas premijerno prikazan dokumentarni film 'Mystify: Michael Hutchence', posvećenem prerano preminulom frontmenu grupe INXS. Ono što je redatelj, dugogodišnji Hutchenceov prijatelj, ponovno izvukao na površinu život je njegove kćeri jedinice, koja od očevog bogatstva nije vidjela gotovo ništa

Kada je 22. studenog 1997. godine, u 38. godini života, u sobi 524 hotela Ritz-Carlton u Sydneyju pronađen mrtav frontmen jednog od najboljih australskih bendova, INXS, svijet glazbe ostao je zavijen u crno. U službenom izvješću stajalo da je Michael Hutchence počinio samoubojstvo vješanjem, no šuškalo se da je preminuo usred auto-erotskog gušenja.

  • +3
Michael Hutchence Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iza njega ostali su partnerica mu Paula Yates i njihovo dijete, tada 16-mjesečna kćerkica Tiger Lily. Upravo ona ovih je dana postala glavna tema u mnogobrojnim medijima, nakon što su se pojavili zanimljivi detalji iz najnovijeg dokumentarnog filma 'Mystify: Michael Hutchence', kojeg redatelj Richard Lowenstein radi o pokojnom Michaelu Hutchenceu.

Kako je otkrio Lowenstein, danas 22-godišnjakinja, Tiger Lily u potpunosti je izostavljena iz očevog nasljedstva i nije dobila niti novčića od autorskih prava i slično. Prema pisanju magazina WHO, Lowenstein tvrdi da mu je Hutchenceova jedinica rekla kako je u potpunosti izolirana, a osobe koje su vodile brigu o njegovom nasljedstvu, u potpunosti su je izbacili iz svega.

'Ne znam hoću li vam uopće moći pomoći jer nitko ne zna tko sam ja, koja je moja uloga u svemu ovome niti koja su moja prava na sve. Jednostavno me ignoriraju svi koji imaju bilo kakve veze s njim', navodno je rekla 22-godišnja Tiger Lily Hutchence.

Inače Richard Lowenstein bio je dugogodišnji pjevačev prijatelj i zaslužan za nekoliko glazbenih videa INXS-a, uključujući 'What You Need' i 'Taste It', a priču oko njegove kćeri pokrenuo je nakon što se doznalo kako je od očevog bogatstva dobila tek nešto više od 4 tisuće kuna te da je živjela kao skvoterica.

'Susreo sam se s Tiger na večeri u Londonu. Dokumentarac sam joj pokazao u njezinom stanu, koji je zapravo bio malo skvotersko mjesto', otkrio je redatelj dodavši kako su Tiger Lily neke arhivske snimke poprilično dotukle.

Sve vezano uz smrt slavnog pjevača i danas je obavijeno velom tajne, a postoje i različite teorije. Jedna tako govori da je prije smrti ostao bez svog bogatstva, te da je kod njega pronađeno tek 506 dolara. No, s druge strane, poznato je da je samo godinu dana prije smrti Michael Hutchence napisao i svoju posljednju oporuku, u kojoj je pola milijuna dolara ostavio dobrotvornim udrugama Amnesty International i Greenpeace.

Jedan dio bogatstva trebao se podijeliti između članova obitelji - majke, oca, brata, polusestre i partnerice Paule Yates. Ostatak novca, točnije polovicu svega, trebala je naslijediti upravo Tiger Lily, punog imena Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence Geldof, i to kada napuni 21. godinu.

No, njezin krsni kum, Colin Diamond, koji je prema oporuci odabran da kontrolira da se nakon njegove smrti njegov imetak podijeli onako kako je zamislio, nije ispoštovao želju svog prijatelja te je sam potrošio cijelo bogatstvo.

No, ono što je zamislio nije se ispunilo. Paula Yates, njegova partnerica i majka jedine kćeri, predozirala se heroinom samo tri godine nakon njegove smrti. I dan danas se govori kako se sam Hutchence odlučio na samoubojstvo zbog ružne bitke za skrbništvo koju je Paula Yates vodila sa svojim još uvijek službenim suprugom sir Bob Geldofom.

Iako je s njim imala troje djece, Paula Yates zaljubila se u Michael Hutchencea i ostavila sve kako bi bila s njim. No, ni rođenje malene Tiger Lily nije pomoglo, a bijesni Bob Geldof odlučio je dobiti skrbništvo nad svom djecom, pa tako i nad Tiger Lily. Tragedija je tim bila gora da je nakon njihove smrti, 2007. godine, on i postao zakoniti skrbnik Tiger Lily i u potpunosti je udaljio od obitelji njezina biološkog oca.