Zapleti uz koje smo uživali

Voljeli ste 'Ally McBeal? Hit serija mnoge je lansirala među zvijezde, a ovako danas izgledaju njezini junaci

27.04.2021 u 06:24

Bionic
Reading

Mnogi se kad čuju glas Barryja Whitea sjete plesanja Johna Cagea pred ogledalom u uniseks wc-u lude advokatske kancelarije Cage, Fish & Associates te urnebesnih likova koji su zabavljali gledatelje svojim bizarnim avanturama i učili ih da se sve može riješiti osmijehom. Jedna od omiljenijih serija devedesetih bila je sjajan spoj drame i komedije. Osim po originalnosti i brojnim gostujućim ulogama, poput Jona Bon Jovija ili Jamesa Marsdena, pamtit ćemo je po sjajnim izvedbama Vonde Shepard. Evo kako danas izgledaju neke od zvijezda serije 'Ally McBeal'

Serija se emitirala od 1997. do 2002. te pratila poslovni i prihvatni život odvjetnika u fiktivnom bostonskom uredu Cage, Fish & Associates. Naglasak je pritom stavljen na glavnu junakinju Ally, čija je uloga povjerena tada 33-godišnjoj glumici Calisti Flockhart.

Smušena, zaljubljiva, neurotična, ali beskrajno simpatična odvjetnica lansirala ju je među zvijezde i osigurala joj Zlatni globus i tri nominacije za Emmy. Godine 2002. bila je peti put nominirana za Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u televizijskoj seriji, a te je godine umjesto osvajanja nagrade ondje upoznala ljubav svog života, holivudsku legendu Harrisona Forda, s kojim se vjenčala 2009. godine. Zajedno su odgojili posvojenog sina Liama, danas 19-godišnjaka. Nakon što je završilo snimanje 'Ally McBeal' glumila je u pet sezona serije 'Braća i sestre', a onda je godinama imala pauzu i ostvarila samo malene uloge te povremene sinkronizacije. No 2015. pojavila se u ulozi šefice Cat Grant u seriji 'Supergirl'.

Jane Krakowski

Ulogu tajnice Elaine Vassal u seriji 'Ally McBeal' tumačila je čak pet godina, od 1997. pa do 2002. godine. Bila je i nominirana za Zlatni globus za najbolju sporednu ulogu, a zanimljivo je to da je upoznala Calistu Flockhart za vrijeme studija na sveučilištu Rutgers, koje su obje pohađale. Mnogi je pamte po ulozi Jenne Maroney u seriji 'Televizijska posla', u kojoj je glumila od 2006. do 2013. godine, a kolege su joj bili Tina Fey, Alec Baldwin, Tracy Morgan i Jack McBrayer. Bila je i u filmu 'Obitelj Kremenko u Viva Rock Vegasu', u kojem je tumačila ulogu Betty, prijateljice glavnih junaka. Imala je i epizodne uloge u serijama 'Moderna obitelj', 'Zakon i red: Odjel za žrtve' i brojnim drugima.

Danas 52-godišnja glumica i dalje je aktivna, no većinom su to epizodne uloge te posuđivanje glasa u animiranim filmovima. Iza nje su serije 'Dickinson' te audioserija 'Bijeg s virtualnog otoka'. Od 2010. godine u braku je s Robertom Godleyjem, a par je 2011. godine dobio sina Bennetta.

Portia de Rossi

Portia je došla u Los Angeles iz Australije, a njena prva veća uloga bila je upravo u seriji 'Ally McBeal'. Zanimljivo, za tu su se seriju uvijek vezale glasine da su glavne glumice redom razvijale poremećaje jedenja te se međusobno natjecale koja će težinom dostići slavnu mršavicu Calistu Flockhart. Naime De Rosi je prije 10 godina objavila memoare pod naslovom 'Unbearable Lightness'. U njima je opisala svoju borbu s poremećajima prehrane, anoreksijom i bulimijom.

Nakon uloge Nelle Porter u 'Ally McBeal' imala je brojne uloge u serijama 'The Twilight Zone', 'Better Off Ted', 'Mister Sterling', 'Family Guy', 'Arrested Development', 'Reži me' te se pojavila u filmovima 'Perfect Assassins', 'Mockingbird Lane', 'The Glow' i mnogim drugima. Bila je u braku od 1996. do 1999. godine s Melom Metcalfeom. Njen brak raspao se nakon što ju je Mel ostavio zbog žene njezinog starijeg brata Michaela Rogersa. Portia je 2005. godine obznanila javnosti da je lezbijka, a 2008. godine vjenčala se s voditeljicom Ellen Degeneres.

Greg Germann

Igrajući odvjetnika Richarda Fisha, jednog od partnera advokatske kancelarije, pojavio se u svih pet sezona. Njegova ljubav prema novcu nasmijavala je gledatelje do suza. Poznat je i po ulogama u serijama 'Ned i Stacey', 'Kućanice', 'Eureka', 'Ellen', 'The Bernie Mac Show', 'Zakon u Los Angelesu', 'Poroci Miamija' i mnogim drugima. Osim glumom, Greg se bavi režijom te je tako režirao jednu epizodu pete sezone 'Ally McBeal'. Iza njega su i brojne uloge u filmovima 'So I Married an Axe Murdere', 'Taking the Hea', 'Rewrite for Murde', 'Fly Away', 'Answers to Nothing'... Germann je u braku s glumicom Christine Mourad i imaju sina Asu rođenog 1997. godine.

Peter MacNicol

Glumac je širokoj publici postao poznat po ulozi šašavog Johna Cagea The Biscuita, za koju je osvojio nagradu Emmy 2001. godine. Još je jedan od likova koji se pojavio u svih pet sezona, a glumio je jednog od osnivača firme u kojoj radi Ally i njezinog najboljeg prijatelja. Simpatični Keksić zapažene je uloge ostvario i u serijama 'Zakon brojeva', '24', 'Bostonsko pravo', 'Grey's Anatomy', a snimio je i nekoliko zapaženih filmova, među kojima su najpoznatiji 'Sofijin izbor', 'Mr. Bean: Film potpune katastrofe' te 'Istjerivači duhova 2'. Godine 2012. posjetio je Dubrovnik te je proveo odmor u društvu supruge Marthe Sue. Danas je mnogo manje posvećen glumi, a mnogo više humanitarnoj fondaciji za obrazovanje koju vodi sa suprugom.

Gil Bellows

Radeći na projektu 'McBeal' (u kojem je nastupao tri sezone u ulozi odvjetnika Billyja Thomasa, Allynog kolege i nikad prežaljene bivše ljubavi), Bellows je istovremeno igrao druge uloge, poput Matta Callana u akcijskoj seriji 'Agencija', u kojoj je tumačio lik CIA-inog agenta. Publika ga pamti po ulozi u filmu 'Iskupljenje u Shawshanku'. Iza njega je rad u brojnim televizijskim serijama i filmovima poput 'Unthinkable', '24: Redemption', 'Infected', 'Toronto Stories', 'Passchendaele', 'bgFATdy', 'Kill Kill Faster Faster', 'The Promotion', 'Keep Your Distance'. S glumicom Ryaom Kihlstedt oženio se 1994. godine i imaju dvoje djece.

Courtney Thorne-Smith

Prije dolaska u 'Ally McBeal' (glumila je Billyjevu suprugu Georgiju, koja je također odvjetnica i koja je s Ally i Billyjem činila ljubavni trokut) glumica je postala poznata po ulozi Allison Parker u seriji 'Merlose Place'. Igrala je i u humorističnoj seriji 'Svijet prema Jimu' te 'Dva i pol muškarca'. Prvi brak imala je s genetičkim znanstvenikom Andrewom Conradom, za kojeg se udala 2000., no rastali su se nakon pola godine. Godine 2007. udala se za Rogera Fishmana, a iduće godine im se rodio sin Jacob Jake Emerson Fishman.

Lucy Liu

Televizijskim gledateljima najpoznatija je po ulozi oštre odvjetnice Ling Woo u 'Ally McBeal' (bila potpuna suprotnost Ally McBeal), dok je filmskoj publici poznata po hitovima 'Charliejevi anđeli' i 'Charliejevi anđeli 2: Punom brzinom' te nešto manje razvikendih 'Bang' u kojem je utjelovila kurvu, i 'Grad kriminala'. Ostvarila je gostujuće uloge u tadašnjim hit-serijama poput 'Beverly Hillsa', 'Dosjea X' i 'Njujorških plavaca', a bila je dio dramske serije 'Southland' te kao prvi ženski Watson u novoj krimi drami 'Sherlock i Watson'. Prije nego što je postala glumica, Liu je bila umjetnica – i još uvijek je. Od 1993. prikazuje svoje radove na samostalnim i grupnim izložbama u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Kanadi. Njezini radovi uključujući crteže, slike i kolaže, a većina njezinih radova uključuje odbačene predmete koje skuplja i transformira. Priznala je da je oduvijek orijentirana na karijeru te nikada nije težila braku i djeci, ali sina kojeg joj je rodila surogat majka smatra najvećim darom koji je dobila.