3 BODY PROBLEM

Sve zbog jedne scene: Otkriven razlog kašnjenja nove Netflixove hit serije

28.03.2024 u 13:42

Bionic
Reading

Iako je serija '3 Body Problem' bila spremna za prikazivanje još sredinom 2023., tvorci iste stavili su je na čekanje i to nakon što su shvatili da je potrebno snimiti i dodati još jedan ključni trenutak

Da ne žele uvijek pustiti nešto pošto poto, pokazali su tvorci hit serije '3 Body Problem' David Benioff, Dan Weiss i Alexander Who. Iako je ovaj znanstveno-fantastični ep, koji je odmah po prikazivanju zaludio gledatelje Netflixa, bio spreman za objavu na streaming servisu još sredinom 2023., ekipa je shvatila da u ovoj adaptaciji hvaljenog romana Liu Cixina nešto nedostaje.

Iako je njihova prva epizoda brzo uvela gledatelje u misterij koji okružuje samoubojstva vrhunskih znanstvenika i mješavinu pametnih likova, sve je to bilo pomalo zbunjujuće.

3 Body Problem - foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Zbog toga je osmišljena scena koja je potom snimljena, ali i umetnuta blizu samog početka. Riječ je o sceni u kojoj Auggie (Eiza González) i Jin (Jess Hong) piju piće u baru.

U petominutoj sceni predstavljaju se Auggie i Jin te im se daje prilika da predstave svoje karijere, daje uvid u svoj privatni život, povezuje ih se s Verinim samoubojstvom i postupno pokreće Auggijev sat za odbrojavanje.

Serija '3 Body Problem' Izvor: Profimedia / Autor: Netflix / Everett / Profimedia

Dok ta scena nije snimljena, radnja je išla od Verinog samoubojstva do okupljanja Oxford Five za njezin sprovod, a Auggie je već vidjela odbrojavanje. Bez snimljene scene teško je zamisliti da ta prva epizoda može uopće dobro i funkcionirati. Iako, u najboljim uvjetima, dodavanje takve jedne petominutne scene ne bi uzrokovalo kašnjenje od nekoliko mjeseci, štrajkovi u Hollywoodu produžili su vrijeme potrebno za snimanje epizode.

'Scenu smo napisali dan prije štrajka. Bilo je doslovno pet stranica, ali stvarno smo mislili da se to isplati učiniti. Netflix je bio sjajan po tom pitanju. Bilo im je lako reći: 'Imate gotovu seriju, koja je spremna za emitiranje, no mi je ne bi puštali dok ne snimimo scenu od pet minuta s dvoje ljudi u baru...za to je bilo potrebno malo hrabrosti da kažu 'da'', rekao je Weiss.