u potrazi za novim bondom

Sljedeći James Bond mora biti stariji glumac s puno iskustva: hoće li to biti Idris Elba?

05.10.2022 u 15:24

Bionic
Reading

Traži se novi popularni detektiv i kradljivac ženskih srca, agent 007. Produkcija je u potrazi za glumcem koji će dostojno odigrati ulogu iskusnog detektiva i zavodnika

Nakon što je prošle godine izašao zadnji nastavak filma o Jamesu Bondu s Danielom Craigom, obožavatelji su pokrenuli raspravu koga bi voljeli vidjeti kao njegovog nasljednika. Šuškalo se o Bridgertonovoj zvijezdi Regé-Jean Pageu, Jacobu Elordiju koji se proslavio ulogom Natea Jacobsa u Euforiji, ali i Tomu Hardyju, koji je prema kladionicama najizgledniji odabir.

Bondovi producenti istaknuli su da im se od mogućih glumačkih odabira posebno svidio Idris Elba, ali da još uvijek razmatraju opcije. 'Kada angažiramo Bonda, to je obveza od 10, 12 godina. Pa vjerojatno razmišlja: 'Želim li stvarno tu ulogu?' Ne žele svi to prihvatiti', govore iz produkcije.

Međutim, casting tim za Jamesa Bonda tražit će iskusnijeg glumca koji bi bolje utjelovio detektiva s puno iskustva. 'Prije smo pokušavali gledati mlađe ljude. Ali to nismo uspjeli vizualizirati. Zapamtite, Bond je već veteran. Ima iskustvo. On je osoba koja je prošla kroz ratove, da tako kažem', rekao je Michael G. Wilson, dugogodišnji producent filmova o Bondu.

Glumci koji su utjelovili Jamesa Bonda Izvor: Profimedia / Autor: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Da su filmovi o Jamesu Bondu još uvijek nepresušan izvor inspiracije, potvrđuje i činjenica da je Tom Holland imao ideju o spin-offu. U nedavnom intervjuu za Total Film priznao je kako je imao sastanak sa Sonyjem na kojem je predstavio ideju o filmu o podrijetlu Jamesa Bonda. Ipak, poznata produkcijska kuća nije bila zainteresirana.