VIŠE NE GLUMI

Sjećate li se zvijezde 'Melrose Placea'? 90-ih su za njim uzdisale žene, a evo kako danas izgleda Andrew Shue

04.11.2022 u 06:39

Bionic
Reading

U srpnju 1992. televizija Fox počela je emitirati jednu od najpopularnijih tinejdžerskih sapunica devedesetih. Stigla je kao nastavak popularnog 'Beverly Hillsa 90120', a sličnosti nisu slučajne jer je autor obje serije Darren Star, uz producenta Aarona Spellinga. U 'Melrose Placeu', seriji koja je tijekom godina mijenjala glumačku postavu, bilo je i mnogih koji su slamali ženska srca diljem svijeta. A među njima je bio Andrew Shue

Vrijeme stvarno brzo leti pa mnogima nevjerojatno zvuči to da je od prikazivanja 'Melrose Placea' prošlo toliko dugo. Od trenutka u kojem je emitirana, svi su se htjeli preseliti u kompleks stanova po kojem je serija nazvana te živjeti sa zgodnim glumcima, među kojima je bio Billy Campbell, zaljubljen u Alison Parker (Courtney Thorne-Smith).

Utjelovio ga je brat filmske zvijezde Elisabeth Shue, Andrew Shue. Markantni glumac tom je ulogom od 1992. pa do 1999. godine prikovao dame za male ekrane. Shue je u seriji neostvareni pisac, a zanimljivo je da uloga isprva nije trebala biti njegova.

Brat glumice Elisabeth Shue, koja je glumila u filmovima iz 80-ih kao što su 'Koktel', 'Povratak u budućnost' i 'Napuštajući Las Vegas', prve manje uloge dobio je upravo u sestrinim filmovima 'Karate Kid' i 'Adventures in Babysitting'. Za ulogu Billyja, koja ga je proslavila, nije bio prvi izbor. Zapravo, dobio ju je drugi glumac, ali nakon što kemija na ekranu nije bila sjajna, ponovno je došao na audiciju.

'Prvo su uzeli drugog glumca, no nije im se svidio njegov odnos s Alison, glumio je da ga je teško dobiti, pretpostavljam. Otpustili su ga i obavili hitan casting', rekao je Shue prošle godine za 'The Morning Show'. Andrew i njegova sestra Elisabeth nisu se bavili samo glumom, bili su i strastveni ljubitelji sporta i sportaši, a on je bio solidan nogometaš. Zapravo, dok je glumio u 'Melrose Placeu', igrao je nogomet za Los Angeles Galaxy – isti tim za koji je kasnije igrao David Beckham.

Inače, Andrew, Elisabeth i njihova braća William i John bili su uspješni sportaši, ali je William poginuo u nesreći 1988.

'Kad je Will preminuo, naš svijet je stao. Nakon tog strašnog gubitka sve vam se promijeni u životu i nađete se u nekom praznom prostoru. Osjećate s jedne stane da ništa više nije važno, a s druge strane slobodno baš zato što ništa nije važno', rekao je Shue.

Sa sestrom Elizabeth producirao je kasnije film 'Gracie', djelomično temeljen na iskustvima njihove obitelji, o igranju nogometa i gubitku brata u tragičnoj nesreći. Zanimljivo je i da se u jednom periodu života preselio u Afriku podučavati matematiku i igrati nogomet.

Iako je Andrew potjecao iz poznate obitelji, otkrio je da mu je uloga u 'Melrose Placeu' otvorila brojna vrata. 'Novac je bio dobar dok ga je bilo. Najbolji dio je to što je taj posao promijenio moj pogled na ono što je moguće i tiče se razmišljanja o tome kako možete utjecati na stvari na nacionalnoj razini. Sada mogu nazvati gotovo bilo koga u Bijeloj kući, u tvrtkama ili u medijima. Imam pristup svima samo zbog blesavog svijeta zabave i načina na koji ljudi reagiraju na njega. Dao mi je zapravo ogromnu priliku da radim sve što stvarno želim', rekao je u jednom intervjuu.

Tijekom vremena provedenog u 'Melrose Placeu' Andrew je upoznao prvu suprugu, cvjećaricu Jennifer Hageney, i iako njihova veza nije uspjela, par je dobio tri sina prije nego što su se razveli 2008. godine.

Dvije godine kasnije oženio se sadašnjom suprugom, suvoditeljicom emisije 'Good Morning America' Amy Robach, i to nakon kratke romanse. 'Pet mjeseci od upoznavanja bili smo zaručeni, a u roku od deset mjeseci vjenčali smo se', otkrila je Amy.

Otkako je napustio glumu, Andrew (55) je suosnivač neprofitne organizacije DoSomething koja potiče mlade na pozitivne promjene, i CafeMoma, američke društvene mreže koja je opisana kao MySpace za mame. Osim toga, bavi se projektima društvenog aktivizma u području politike i društva.

'Vidio sam podzemne struje poremećaja i nezadovoljstva kako počinju metastazirati i samo se pogoršavaju', objasnio je prošle godine i sada se zalaže za integritet na izborima i u saveznoj politici. Unatoč tome što ga se još naziva glumcem, ne žuri se ponovno stati pred kamere, osim ako se ne radi o promoviranju nekog od njegovih projekata.

'Znate što, svijet se promijenio. Mislim da je danas mnogo teže biti slavna osoba', rekao je Shue.

  • +4
Andrew Shue Izvor: Profimedia / Autor: Sam Aronov / Zuma Press / Profimedia