OPČINILA GLEDATELJE

Raskošna vila u kojoj se snimala Netflixova hit serija 'Fool Me Once' ostavlja bez riječi

09.01.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Netflixova hit serija 'Fool Me Once' iza koje stoji poznati američki spisatelj Harlan Coben opčinila je gledatelje diljem svijeta, ali i u Hrvatskoj

Nesumnjivo jedan od najvećih Netflixovih hitova s Richardom Armitageom, legendarnom komičarkom Joannom Lumley i Michelle Keegan u glavnim ulogama, u ovom je trenutku na vrhu Netflixove top ljestvice u Velikoj Britaniji, ali i diljem svijeta.

Iza uzbudljivog krimića stoji Harlan Coben, iznimno uspješan američki spisatelj koji je dosad napisao 35 romana koji se čitaju u jednom dahu te je vrlo čest i na popisima autora bestselera diljem svijeta.

Ova kriminalistička serija, adaptirana prema istoimenom bestseleru pisca Harlana Cobena, prati Mayu (Michelle Keegan), koja se pokušava pomiriti s brutalnim ubojstvom svog supruga Joea Burketta (Richard Armitage), kada šokantno vidi ga živog na snimci svoje skrivene kamere.

Serija je apsolutni hit, a mnoge je oduševila i raskošna engleska vila gdje se odvija najveći dio radnja serije.

  • +3
Michelle Keegan Izvor: Profimedia / Autor: StillMoving.net for Netflix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim ludog zapleta, neočekivana zvijezda serije je i ljetnikovac Farmwood, predivna građevina od crvenog kamena u kojoj pretežno živi ultrabogata 'matrijarhica' obitelji Burkett, Judith (glumi je slavna Joanna Lumley).

Panoramski snimci vile u izmišljenom gradu Winhurstu u Engleskoj otkrivaju veličanstven posjed s divnim raskošnim vrtovima.

Ovaj posjed 'glumi' u stvarnom životu vila Arley Hall koja se nalazi jugoistočno od sela Arley u Cheshireu. Kuća Grade II datira iz 1830-ih, a zemljište još od 12. stoljeća. Trenutno je ta vila dom vikonta Ashbrooka i njegove obitelji. Osim vile, izgrađene od Hollington kamena, imanje se može pohvaliti kapelicom, tornjem sa satom, farmom i vrtom s kuhinjom.

Dok je tražio lokacije za snimanje, vila je odmah zapala za oko Harlanu Cobenu. 'Harlan uvijek govori: 'Želim da izgleda stvarno engleski', a kad smo mu pokazali Arley Hall, rekao je: 'O tome ja pričam', rekla je producentica Jessica Taylor za Manchester Evening News.

U seriji, ljetnikovac djeluje kao pozadina za scene koje se odigravaju u galeriji i blagovaonici, a izvan tih trenutaka velike napetosti, Judith se može vidjeti kako se vrti po raskošnoj rezidenciji, često telefonirajući Mayi iz glavne dvorane. Izvan vile, kapelica je bila poprište retrospektiva Mayinog i Joeovog vjenčanja kao i Joeova sprovoda, nekoliko scena u šumi snimljeno je na terenu, a jedna od koliba korištena je kao dom obiteljske dadilje.

Pa ako vas je ova impresivna kuća zainteresirala i pomalo vam je poznata, to bi moglo biti i zato što se Arley Hall pojavila u BBC-jevom hitu Peaky Blinders kao rezidencija gangstera Tommyja Shelbyja (Cillian Murphy), kao i u dugogodišnjoj engleskoj sapunici Coronation Street. Također je prikazana i u još jednoj seriji Harlana Cobena, Stay Close.

Inače, Arley Hall je otvoren za posjetitelje, s pristupom vrtovima, kafiću, dječjem igralištu i kapelici. Četiri kućice na licu mjesta - od kojih je Joanna Lumley živjela u jednoj dok je trajalo snimanje serije, dostupne su za iznajmljivanje, a cijene počinju od oko 500 dolara (odnosno 457 eura) po noćenju.