DOBROČINITELJICA DO KRAJA

Poznata je oporuka Esme Redžepove, evo kome je ostavila svu svoju imovinu

14.04.2017 u 13:00

Bionic
Reading

Ovih dana je otvorena oporuka Esme Redžepove Teodosievske, prema kojoj je kraljica romske glazbe, kako je najavljivala prije smrti, svoj cjelokupan imetak ostavila Makedoniji

'Godinama je govorila da želi svoj dom kulture i humanosti ostaviti Makedoniji, a to je obećanje i ispunila. Prekjučer je otvorena Esmina oporuka u kojoj jasno stoji da svu imovinu daruje državi. Esma je voljela Makedoniju i Makedonija je voljela Esmu. Svuda po svijetu, u svim intervjuima, spominjala je Makedoniju. U srcu je nosila makedonsku pjesmu, dušu i misao. Zato je Esma svu svoju imovinu poklonila Makedoniji', izjavila je za Radio Slobodnu Makedoniju njezina najbliža suradnica Zorana Kostovska, a to je prenio Telegraf.rs.

Esma Redžepova Teodosievska je umrla 11. prosinca prošle godine poslije kraće i teške bolesti u 73. godini života.

Kraljica romske glazbe je sredinom lipnja prošle godine počela pisati oporuku. Tada je najavila da će svu svoju imovinu, odnosno kuću u kojoj je smješten Muzej i dom humanosti i umjetnosti Stevo i Esma Teodosievski u Skoplju, oporučno ostaviti Makedoniji. Muzej, koji je bio i Esmin dom, ima 750 kvadratnih metara i dvorište od oko 1300 kvadrata.