gotova priča

Posljednji put: Elton John koncertom u Stockholmu zaključio svoju oproštajnu turneju

09.07.2023 u 14:42

  • +2

Elton John

Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

Bionic
Reading

Okružen obožavateljima iz cijelog svijeta koji su željeli čuti i vidjeti svog idola na njegovom oproštajnom koncertu, Elton John je nakon pola stoljeća nastupanja u subotu navečer oduševio publiku u Stockholmu i rekao im zbogom

Elton John započeo je svoju oproštajnu turneju 2018. i završio pet godina kasnije u Stockholmu, a posljednji koncert otvorio je jednom od svojih najpopularnijih pjesama 'Bennie and the Jets'.

Na posljednjem nastupu izvedene su 23 pjesme iz različitih razdoblja njegove duge karijere, među kojima su 'Rocket Man', 'Tiny Dancer', 'I Guess That's Why They Call It the Blues' i 'Philadelphia Freedom'. Tri puta je izlazio na bis i otpjevao 'Cold Heart', 'Your Song' i 'Goodbye Yellow Brick Road'.

'Nastupati za vas je bio moj razlog življenja, a vi ste bili apsolutno sjajni. Večeras je bilo čarobno. Pokušavam razaznati što se to dogodilo, ali mislim da će proći neko vrijeme prije nego mi sve sjedne sada kada konačno završavam s turnejama. Ne mogu vam reći koliko ćete mi faliti i koliko me vaša potpora učinila poniznim. To će sa mnom ostati zauvijek', rekao je 76-godišnji glazbenik.

Kada je krenula pjesma 'I'm still standing', oko 30.000 gledatelja u Tele2 areni je ustalo. Tijekom koncerta Elton John je odao počast Arethi Franklin uz taktove pjesme 'Border Song'.

Tijekom svoje petogodišnje turneje, prekinute zbog Covida-19, njegove nastupe popratilo je 6,25 milijuna ljudi.

Posljednji koncert obilježilo je i jedno iznenađenje!

Frontmen Coldplaya Chris Martin poslao je poruku iznenađenja Sir Eltonu Johnu pa su dva koncerta u Švedskoj na nekoliko trenutaka postala jedan pomoću videopoziva. Obraćajući se publici na koncertu Coldplaya, Chris Martin je zahvalio glazbenoj ikoni Eltonu za sve što je učinio za druge umjetnike tijekom svoje karijere. Zajedno su otpjevali i pjesmu 'Rocketman'.