broji milijarde

Hoće li turneja Taylor Swift postati najisplativija u povijesti glazbe?

30.06.2023 u 20:40

Bionic
Reading

Otkako se pojavila na sceni, pjevačica Taylor Swift ne silazi s top ljestvica najslušanijih, a o njezinom uspjehu svjedoči i najnovija turneja. Swift ima zadivljujuće veliku bazu obožavatelja diljem cijelog svijeta, a upravo oni razlog su zbog kojeg bi mlada pjevačica mogla biti ime koje je zaradilo najviše novca u jednoj turneji

Svima je jasno da je najnovija turneja Taylor Swift ona koja zauvijek mijenja njezin status u glazbenom svijetu, a mogla bi čak zasjesti na prvo mjesto kao koncertna turneja s najvećim zaradom u povijesti. Priča se da će pjevačica ubrzo prestići Eltona Johna i zaraditi čak više od milijardu dolara svojim nastupima.

Američki dio oborio je rekorde Ticketmastera s prodajom od dva milijuna u jednom danu, a sada je, na radost mnogih, dodala i europske datume.

Cijene Swiftovih ulaznica kretale su se od 50 do gotovo 900 dolara za VIP pakete na američkom dijelu turneje. Procjenjuje se da će Swift odnijeti kući između 40-60 posto bruto prihoda od koncerta, što znači da će sama pjevačica zaraditi iznos od 350 do 500 milijuna dolara.

Trenutni rekorder za najveću zaradu od koncertne turneje je petogodišnja svjetska turneja 'Farewell Yellow Brick Road' Eltona Johna. Riječ je o velikoj turneji kojom se John odlučio oprostiti od svoje publike. Turneja završava sljedeći mjesec, a zaradila je više od 887 milijuna dolara. Prije toga rekord je držao Ed Sheeran koji je turnejom održanom u razdoblju od 2017-2019. godine zaradio tada rekordni 776 milijuna dolara.

Njezina prethodna turneja po stadionima s najvećom zaradom bila je 'Reputation Stadium Tour' koja je trajala od svibnja do studenog 2018. i prikupila nevjerojatnih 345,7 milijuna dolara bruto.

Slava Taylor Swift ne pada, a to pokazuju i društvene mreže koje bruje o njezinim spektakularnim nastupima.

  • +2
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: THEIMAGEDIRECT.COM / THE IMAGE DIRECT / PROFIMEDIA