vojvotkinja od yorka

Oboljela Sarah Ferguson poslala dirljivu poruku Kate Middleton: 'Divim joj se'

25.03.2024 u 22:20

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Yorka boluje od raka kože te dobro zna kroz kakvu borbu prolazi princeza od Walesa, kojoj se divi zbog načina na koji je u javnosti progovorila o svojoj dijagnozi

Nakon što je u siječnju na operacijskom stolu završila Kate Middleton, a potom i kralj Charles, Ujedinjeno Kraljevstvo šokirala je vijest da i vojvotkinja od Yorka, Sarah Ferguson, boluje od teške bolesti.

Vojvotkinji i bivšoj supruzi princa Andrewa dijagnosticiran je rak kože te dobro zna kroz što ovih dana prolaze Kate Middleton i kralj Charles koji se oboje moraju nositi s teškom dijagnozom raka.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Sarah Ferguson stoga nije oklijevala u pružanju svesrdne podrške i suosjećanja spram ostalih članova kraljevske obitelji, a posebno princezu od Walesa čije je video priznanje, objavljeno u petak, još uvijek svima svježe u pamćenju.

'Moje misli i molitve su uz princezu od Walesa dok započinje svoje liječenje. Znam da će biti okružena ljubavlju svoje obitelji i svi se mole za najbolji ishod. Kao netko tko se posljednjih mjeseci suočava s vlastitom bitkom s rakom, puna sam divljenja zbog načina na koji je javno govorila o svojoj dijagnozi', napisala je Ferguson na društvenim mrežama i dodala:

'Sigurna sam da će njeno priznanje podići svijest o borbi s rakom. Nadam se da će dobiti vrijeme, prostor i privatnost za ozdravljenje.'

Vojvotkinji je otkriven maligni melanom, najzloćudniji rak kože, i to samo nekoliko mjeseci otkako joj je u lipnju 2023. dijagnosticiran karcinom dojke.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

'Nakon dijagnoze ranog oblika raka dojke ovog ljeta, Sarah, vojvotkinji od Yorka, sada je dijagnosticiran maligni melanom. Njezin dermatolog zatražio je da se nekoliko madeža ukloni i analizira u isto vrijeme dok je vojvotkinja bila podvrgnuta rekonstruktivnoj operaciji nakon mastektomije, a jedan od njih identificiran je kao kancerogen', potvrdio je za javnost njezin glasnogovornik.

osmijesi i zagrljaji

Posljednji put u javnosti: Kate Middleton i princ William zračili su srećom s djecom

Pogledaj galeriju