u zaragozi

Ništa bez tatinog nadzora: Kralj Felipe morao se uvjeriti u napredak princeze Leonor

18.03.2024 u 16:03

Bionic
Reading

Kao dio školovanja na Vojnoj akademiji, princeza Leonor posjetila je i veliko strelište na kojem dobiva jednu od obuka, a kako napreduje stigao je provjeriti zapovjednik vojske, njezin otac

I dok Hrvatska razmišlja o uvođenju obaveznog vojnog roka, princeza Leonor koja će naslijediti španjolski tron pohađa Opću vojnu akademiju kao dio svog obrazovanja za uloge koje će jednoga dana preuzeti. Princeza je već gotovo pola godine u Zaragozi na školovanju, a sada ju je posjetio i njezin otac da provjeri kako napreduje.

Kralj Felipe stigao je u posjet nacionalnom centru za obuku San Gregorio , gdje su princeza Leonor i ostali njezini pratitelji iz Opće vojne akademije u Zaragozi izvodili jednu u nizu vježbi u sklopu vojne obuke. Osim što je nadzirao obuku, kralj je imao priliku biti s kćeri i ostalim vojnicima u opuštenijoj atmosferi za vrijeme ručka.

Sjedeći kraj svoje starije kćeri, kralj je pokazao dobro raspoloženje družeći se s njezinim vršnjacima.

Tijekom boravka u San Gregoriju, najvećem strelištu i manevarskom poligonu u Europi, Leonor i njezine kolege jačaju fizičku sposobnost i razvijaju taktike vodstva, kao i uvježbavanje zapovijedanja manjim vojnim postrojbama. Također, Leonor je iskazala i velik interes za predmete koji se tiču rekreacije grada i geodetskih mjerenja.

Princeza je završila već velik dio vojne obuke i trenutno je na drugoj godini gdje je čekaju najteže faze. Kao i ostali kadeti 22. satnije, Leonor je sudjelovala u teškim treninzima na zemlji. Odjevena u maskirnu odoru, kacigu, zaštitne naočale, ruksak i vatreno oružje, pozdravila je oca snažnim stiskom ruke i primila gestu ljubavi na leđima dok je čekala jednu od vježbi. Monarh je iskoristio priliku i obratio se kadetima tijekom ove nastave.

PRINCEZA LEONOR

Buduća kraljica Španjolske uskočila u vojnu uniformu i ukrala svu pozornost

Pogledaj galeriju