INFANTA CRISTINA

Nova godina, novi život: Sestra kralja Felipea u tajnosti potpisala papire za razvod

24.01.2024 u 14:41

Bionic
Reading

Kako donose španjolski mediji, sestra kralja Felipea VI, infanta Cristina i nekadašnja španjolska rukomenta zvijezda Iñaki Urdangarin potpisali su sporazumni razvod

58-godišnja infanta Cristina, sestra aktualnog španjolskog kralja Felipea VI, i službeno se razvela od dvije godine mlađeg Iñakija Urdangarina, s kojim je bila u braku od 1997. godine.

Par se na vječnu ljubav zakleo 4. listopada 1997. godine u Barceloni, pred 1500 uzvanika, a 26 godina kasnije svoj su brak okončali i to u najvećoj tajnosti. Kako pišu španjolski mediji, razvod je vrlo vjerojatno potpisan krajem prosinca 2023., prije negoli je Cristina otputovala u Abu Dhabi kako bi tamo s ocem, nekadašnjim kraljem Juanom Carlosom, proslavila njegov 86. rođendan.

Kako tvrde izvori bliski kraljevoj sestri, Cristina nije željela ništa požurivati niti je dopuštala pritiske s drugih strana, puštajući da sve ide svojim tokom. Drugi je pak izvor ustvrdio kako je ona zapravo čekala da njihova kći Irene postane punoljetna, a sve kako na sudu ne bi trebali prolaziti nikakve bitke za skrbništov.

  • +2
Infanta Cristina i Inaki Urdangarin Izvor: Profimedia / Autor: Miquel Benitez / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svog sada već bivšeg supruga Španjolka Cristina je upoznala u ljeto 1996. tijekom Olimpijskih igara u Atlanti, gdje je Urdangarin predstavljao Španjolsku s rukometnom reprezentacijom. 31. travnja 1997., ni godinu od upoznavanja, Casa Real, odnosno palača, objavila je svijetu sretnu vijest o zarukama mladog para, a vjenčanje je, kako smo već rekli, održano te iste godine u listopadu i to u katedrali u Barceloni.

PRINCEZA LEONOR

Buduća kraljica Španjolske uskočila u vojnu uniformu i ukrala svu pozornost

Pogledaj galeriju

Iako su namjeravali razvod finalizirati u Ženevi, kako bi spriječili bilo kakvo curenje informacija, isto je na kraju odrađeno u Barceloni, gdje je započela njihova ljubavna priča i gdje su stvorili svoj prvi obiteljski dom. Razvod je finaliziran u prisustvu odvjetnika i to kod javnog bilježnika u Barceloni, bez svoje četvero djece - Juana, Pabla, Miguela i Irene koji su, prema španjolskim zakonima, morali dati suglasnost u pogledu poduzetih mjera koje utječu na njihov život.

Budući da po zakonu nisu trebali osobno nazočiti, vrlo je vjerojatno da je u njihovo ime tamo bio službeni zastupnik. Cristina i Iñaki su postigli i dogovor oko financija da će zajedno pokrivati sve troškove svoje djece, a taj iznos varirati će ovisno o potrebama. Što se tiče imanja Bidart, on će i dalje pripadati Cristini kao vlasnici, iako će ga Iñaki moći koristiti kada njihova djeca otiđu s ocem u ovaj gradić u Francuskoj.

STAJLIŠ OBITELJ

Teško je reći tko ima bolju haljinu - kraljica Letizia ili njezine kćeri

Pogledaj galeriju

Razvod je inače finaliziran dvije godine nakon što su objavljene fotografije Iñakija kako se drži za ruke s Ainhoom Armentijom. Upravo s njom bivši rukometaš, koji je posljednjih godina zbog financijskih malverzacija proveo iza zatvorskih rešetaka, sada započinje novi, zajednički život, dok infanta Cristina nastavlja sa svojim životom u Ženevi, no i dalje će zbog posla i obitelji često putovati u Španjolsku.

Kako tvrde dobro upućeni izvori, o novoj ljubavi ne razmišlja, jer ona, baš poput sestre infante Elene, vjeruje da u životu postoji samo jedna ljubavi ona je zauvijek.