BROJNA IMENA

Nema tko nije bio: Sigurno ste zaboravili da su ove holivudske zvijezde gostovale u seriji 'Prijatelji'

14.04.2020 u 06:41

Bionic
Reading

Nekih se epizodnih uloga možda i sjećate, ali sigurno niste znali da se tijekom emitiranja deset sezona serije 'Prijatelji' u njoj pojavilo čak 48 slavnih holivudskih zvijezda

Angažman u seriji 'Prijatelji' očito nije bilo moguće odbiti, barem ako pitate brojne holivudske face koje su s oduševljenjem prihvatile epizodne uloge u ovom američkom sitcomu koji već preko 25 godina nasmijava generacije diljem svijeta. Osim famozne šestorke Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lise Kudrow, Matta LeBlanca, Matthewa Perryja i Davida Schwimmera, u kultnoj seriji 'Prijatelji' okušali su se brojni velikani američkog glumišta.

Svoj doprinos ovoj seriji dao je George Clooney te je igrao doktora, ali i skrivenu simpatiju Monice (Courteney Cox).

U 'Prijateljima' je epizodnu ulogu igrao i Brad Pitt glumeći Willa Colberta, srednjoškolskog Rossovog prijatelja koji mrzi Rachel, s obzirom na to da mu se u srednjoj neprestano rugala zbog debljine. Zanimljivo, upravo su Brad i Jennifer tada bili u braku.

  • +10
Glumci koji su se pojavljivali u seriji 'Prijatelji' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Julia Roberts također je glumila u seriji, i to ulogu Chandlerove školske kolegice Susie, a u istoj epizodi pojavilo se još jedno značajno holivudsko ime – Jean Claude van Damme. Dakota Fanning kao osmogodišnja djevojčica glumila je u 'Prijateljima' i dala ozbiljne savjete Joeyju koji je bio nesretan zato što su se Monica i Chandler namjeravali preseliti.

Kristin Davis glumica je koju je proslavio serijal 'Seks i grad'. Međutim u Prijateljima' je gostovala kao Joeyjeva žena za 'jednu noć'.

Bruce Willis besplatno je gostovao u seriji jer je izgubio okladu oko toga hoće li njegov film s Matthewom Perryjem ‘The Whole Nine Yard’ biti broj jedan prvog vikenda premijere. Novac koji bi inače dobio za ulogu donirao je u humanitarne svrhe.

Izvor: Društvene mreže

U sedmoj sezoni serije pojavljuje se Gabrielle Union kao nova susjeda u zgradi u kojoj žive 'Prijatelji'. Svojim izgledom privukla je Joeyja i Rossa te su u isto vrijeme počeli izlaziti s njom, a kada su to shvatili, pustili su je da sama odluči za koga će se opredijeliti.

Gabrielle Union u 'Prijateljima' Izvor: Društvene mreže

U istoj sezoni igrala je Winona Ryder. Pripala joj je epizodna uloga Melisse Warburton, Racheline prijateljice s fakulteta, s kojom se poljubila tijekom jedne pijane noći u mladosti.

Gary Oldman igrao je slavnog glumca u epizodi u kojoj Joey ponovno pokušava zablistati u filmskom biznisu.

Alec Baldwin utjelovio je zgodnog muškarca koji je entuzijastičnoj Phoebe vratio vjeru u ljubav, no avantura nije dugo potrajala.

Holivudska velikanka Susan Sarandon također je rado prihvatila angažman u hit seriji. Pojavila se u ulozi Jessice Lockhart, inače glavne junakinje Joeyjeve sapunice ‘Naši najbolji dani’.

Denise Richards uskočila je u ulogu Monicine predivne rođakinje koja je izazvala nevolje s Chandlerom i Rossom. John Stamos, neodoljiv ujak iz serije 'Puna kuća', svojim je šarmom osvojio Chandlera koji je želio da on bude donator sperme za njegovo dijete s Monicom.

Simpatičnoj šestorki u jednoj se epizodi prve sezone pridružila oskarovka Helen Hunt kao Jamie Buchman, žena koja konstantno brka Phoebe s njezinom sestrom blizankom Ursulom.

Mnogi od obožavatelja sigurno pamte ulogu Dannyja DeVita kada dolazi kao striper na djevojačku zabavu mladenke Phoebe.

Izvor: Društvene mreže

U drugoj sezoni pojavljuje se Charlie Sheen kao davno zaboravljeni ljubavnik Phoebe.

Ellen Pompeo možda se proslavila ulogom u seriji 'Uvod u anatomiju', no igrala je i u ovom humorističnom serijalu. Pripala joj je uloga Missy Goldberg, djevojke koja se u srednjoj školi sviđala i Rossu i Chandleru.

U 'Prijateljima' se pojavila i Selma Blair, i to kao šefica Chandleru, kojemu prouzroči neugodnu situaciju na Božić izvan New Yorka i daleko od voljene Monice.

Christina Applegate igrala je pak u nekoliko epizoda mlađu i razmaženu sestru Rachel Green (Jennifer Aniston).

Osim njih, u obožavanoj seriji pojavili su se Hugh Laurie, Sean Penn, Ben Stiller, Jon Lovitz, Morgan Fairchild, Kathleen Turner i Reese Witherspoon.

NENADMAŠNA ŠESTORKA

Serija za sva vremena: Prošlo je 25 godina od prikazivanja prve epizode kultnih 'Prijatelja', a ovo su trenuci za koje su živjeli milijuni obožavatelja

Pogledaj galeriju