Stella Maris

Mladi talentirani DJ Ian Asher ostvaruje snove i donosi nove remikse na Sea Star Festival!

29.03.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Ian Asher, vlasnik viralnog remiksa pjesme 'Makeba', donosi svoje bangere i otvara ljeto na šestom izdanju Sea Star Festivala!

Mladi DJ i producent iz Los Angelesa stvaranjem glazbe i pisanjem pjesama bavi se odmalena, a u ožujku je ove godine ostvario još jedan od svojih snova i napokon osnovao vlastitu diskografsku kuću JUST A FEELING RECORDS za koju je danas objavio svoju prvu pjesmu pod nazivom 'Touch Me'. Osim toga, udružio je snage s Insomniac Radiom te osnovao vlastitu radijsku emisiju JUST A FEELING RADIO. Talentirani Ian pridružuje se velikoj zvjezdanoj ekipi Sea Starovog lineupa, među kojima su Ofenbach, John Newman (Hybrid DJ set), Victoria, Hot Since 82, ARTBAT, Deborah De Luca, INIKO, Joker Out, Buč Kesidi, trap-gang i brojni drugi sjajni artisti koji će otvoriti ljeto u magičnoj umaškoj laguni Stella Maris od 23. do 26. svibnja 2024. godine.

Ian Asher is coming to Sea Star Festival! Izvor: Društvene mreže

Ian Asher ostvario je svoj veliki san i osnovao vlastiti label JUST A FEELING RECORDS. 'Moj cilj i misija za ovu izdavačku kuću stvaranje je i objavljivanje snimaka koji kombiniraju zvukove i koncepte koji na plesne podije donose energiju i mogu se puštati u klubovima i na festivalima diljem svijeta. Ništa nije isključeno za ovaj label. Jedino ključno što tražim je isti kriterij koji imam za bilo koju pjesmu, remiks ili mashup koji objavljujem - stvaranje emocija koje zaokupljaju maštu', rekao je Asher prilikom objavljivanja vijesti o labelu. Osim toga, upravo je objavio i svoju prvu pjesmu koju je samostalno izdao za svoj label – 'Touch Me'.

Ian Asher - Touch Me (Official Visualizer) Izvor: Društvene mreže

Osim labela, Asher je pokrenuo i vlastitu radijsku emisiju u suradnji s Insomniac Radiom. JUST A FEELING RADIO prvu je epizodu lansirao 14. ožujka, a show će se prenositi svaka dva tjedna. Asher će u emisiji puštati vlastite trake, remikse, edite i slično. Na ovaj se način mladi DJ pokušava povezati sa svojom publikom, dijeliti iskustvo i glazbu koju voli i osjeća.

Ian Asher iznimno je brzo pronašao svoj put do zvijezda. Kako sam kaže, u elektroničku se glazbu zaljubio prije gotovo desetljeća, no s obzirom na to da je bio premlad i nije mogao ići u klubove, ostajao je budan čitave noći gledajući snimke omiljenih DJ-eva i njihovih nastupa na festivalima i u klubovima diljem svijeta. Fasciniran time, počeo je učiti kako producirati vlastitu glazbu sanjajući kako će jednog dana putovati svijetom i nastupati na velikim festivalskim pozornicama. Svoje je vještine brusio od malih nogu. U samo godinu dana Asher je od predgrupe u klubovima stigao do pozicije headlinera u rasprodanim koncertnim prostorima, a vrlo je brzo postao i jednim od najtraženijih DJ-eva na svijetu.

Izvor: Društvene mreže

Asher posjeduje fantastičnu sposobnost da pjesmama udahne novi život, kao i sjajne produkcijske vještine. Njegovi su osnovni ciljevi rasplesati i pokrenut publiku na plesnom podiju te unijeti živost i energiju u atmosferu. U svojoj je kratkoj, ali iznimno uspješnoj karijeri već surađivao s najslavnijim imenima svjetske glazbene scene među kojima su i The Weeknd, Kendrick Lamar, Mariah Carey i Justin Bieber. Njegov je remiks pjesme 'Makeba' zavladao svijetom streaminga i društvenih mreža, ali i radijskih etera te postao viralan. Talentirani je DJ nedavno objavio i remiks klasika brazilskog glazbenika Sérgia Mendesa 'Mas Que Nada' u suradnji s Oliverom Heldensom te remikse pjesama 'greedy' kanadske kantautorice Tate McRae i 'Heart Still Beating' čiji su autori Nathan Dawe i Bebe Rexha. Ian Asher svojim megahitovima zapalit će stage na ovogodišnjem Sea Star Festivalu!

Šesto izdanje Sea Star Festivala okupit će svjetske i regionalne zvijezde na brojnim poznatim i novim pozornicama u zanosnoj umaškoj laguni Stella Maris. Autori najvećih svjetskih hitova i najtraženija imena elektroničke scene poput francuskog dua Ofenbach, briljantnog Hybrid DJ seta Johna Newmana, buntovne Victorije iz Måneskina, vrućeg partymakera Hot Since 82, techno vladarice Deborah De Luce, sjajnog ukrajinskog tech-house dua ARTBAT, autentičnih INIKO, megapopularnog Iana Ashera, regionalnih koncertnih atrakcija Joker Out i Buč Kesidi te snažnog trap-ganga među kojima su Senidah, Devito, Grše, Kuku$, tam & Jymenik, Rouzi, Zevin i Thicc Boi zasjat će na pozornicama prvog ljetnog festivala. Kao i dosad, dva glavna dana festivala bit će petak i subota, 24. i 25. svibnja, dok će četvrtak i nedjelja biti rezervirani za Welcome Day i After Party.

Ulaznice

Festivalske ulaznice dostupne su po promo cijeni od 49 eura s popustom od 30% na finalnu cijenu. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po promo cijeni od 29 eura, a kupiti se mogu online na službenim stranicama Sea Star Festivala, na prodajnim mjestima te u sustavu Entrio.

Ovogodišnji Sea Star Festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave Lagune.