IMANJE ELVISA PRESLEYJA

Hoće li zbog dugova Lise Marie Presley legendarni Graceland ipak morati 'na bubanj'?

21.01.2023 u 15:13

Bionic
Reading

Iako se isprva nagađalo kako će Graceland, voljeno imanje Elvisa Presleyja, nakon smrti njegove jedine kćeri jedinice Lise Marie ostati u naslijeđu njegovim trima unukama, šuška se kako to ipak neće biti tako

Dvije godine nakon smrti Elvisa Presleyja, Priscilla Presley pozvana je u ured njegovog računovođe koji joj je rekao kako će bez drastičnih mjera golemo bogastvo, koje je ostavio svojoj kćeri jedinici, ujedno njihovom jedinom djetetu, ukoliko 'ne uvede reda', biti izgubljeno. Baš kao i njegovo voljeno imanje Graceland.

Nakon što je 1979. preminuo i Elvisov otac Vernon Presley, Priscilla je bila prisiljena uzeti nadzor u svoje ruke, budući da je u oporuci stajalo kako će Lisa Marie Presley sve moći naslijediti tek kada napuni 25 godina. Za Priscillu Presley to nije bio nimalo lagan zadatak, no ona je bila odlučna u tome da spasi sve i osigura svojoj kćeri budućnost kakvu je zaslužila i u tome je uspjela.

No, 43 godine kasnije, iznenadnom smrću Lise Marie Presley, koja je preminula nakon srčanog udara, izgleda da je sav trud danas 77-godišnje Priscille Presley bio uzaludan.

  • +20
Lisa Marie Presley Izvor: Profimedia / Autor: Christopher Polk / Getty images / Profimedia

Ogromno bogatstvo koje je Lisa Marie naslijedila gotovo se istopilo i to ponajviše tijekom posljednjih godina, što zbog pravnih bitaka koje je vodila, što zbog nepromišljenih poslovnih odluka, ali i zbog toga što je nemilice trošila novac.

Prema nekim dobro upućenim izvorima, šuška se kako je Lisa Marie Presley u trenutku svoje smrti bila dužna više od milijun dolara neplaćenog poreza, kao i da je na raspolaganju imala tek 95.266 dolara u gotovini te 714.775 dolara u dionicama, obveznicama i drugoj imovini.

Prije smrti prodala je i 85 posto udjela u tvrtki Elvis Presley Enterprises, koji je za nju stvorila njezina majka, u a kojoj su bila prava na Presleyjevo intelektualno vlasništvo, njegove fotografije, pjesme, kao i pravo upravljanja Gracelandom kao turističkom atrakcijom.

Zahvaljujući tome što joj je ostalo 15 posto udjela, dobijala je 100 tisuća dolara mjesečno, kao i plaću od 4.361 dolara mjesečno kao 'zaposlenica' Gracelanda, no ti su iznosi jedva pokrivali njezine izdatke. Zbog svega toga postavlja se logično pitanje - hoće li zbog ogromnih dugova koje je tijekom godina nakupila Elvisov voljeni Graceland morati otići 'na bubanj'?

Pretpostavlja se kako bi Priscilla Presley i ovoga puta mogla uzeti stvar u svoje ruke i napraviti sve kako bi zaštitila financijsku budućnost svojih triju unuka, ali i kako bi sačuvala Elvisovo naslijeđe za godine koje dolaze.