elvisova ostavština

Poznato je kome će pripasti 'Graceland', popularno imanje Elvisa Presleya o kojem je dosad brinula Lisa Marie Presley

17.01.2023 u 14:16

Bionic
Reading

Popularno imanje 'Graceland' više je od same kuće u kojoj je živio cijenjeni Elvis. U toj kući je umro, a tamo je i zakopano njegovo tijelo pa obožavatelji iz raznih dijelova svijeta rado posjećuju imanje čuvajući uspomenu na umjetnika. Nakon njegove smrti imanje je pripalo Lisi Marie Presley, a njezina imovina bit će dodijeljena njezinim kćerima

Nakon iznenadne i tragične smrti Lise Marie Presley prošlog tjedna, obožavatelji su se pitali tko će naslijediti slavno imanje njenog oca Elvisa Presleya. Imanje 'Graceland' drži kultni status u Americi, ne samo zato što je to bio dom popularnog Elvisa, već jer je to mjesto gdje je Elvis preminuo 1977. godine.

'Graceland' je naslijedila Elvisova jedinica kada je napunila 25 godina, odnosno 1993. kada je postala jedini vlasnik Elvisove ostavštine. Odrasla je u toj kući, a tijekom godina odlučila je Elvisov dom pretvoriti u svojevrsni memorijalni centar Kralja rock 'n' rolla. Tako je imanje sada dostupno za posjete, a u njemu je moguće i odsjedati tijekom noći.

Elvis je kupio kuću 1957. godine za 100.000 američkih dolara, no s godinama cijena joj je vrtoglavo porasla. Godine 2020. Rolling Stone je izvijestio da je kuća procijenjena na čak 500 milijuna dolara.

Baš kao što je i Elvisovo dijete naslijedilo 'Graceland', tako su nasljednice Lise Marie Presley njezine tri kćeri. Imanje su naslijedile 33-godišnja Riley Keough i 14-godišnje blizanke Harper i Finley Lockwood, upravo onako kako je to željela i Presley.

'Graceland mi je dan i uvijek će biti moj. Nakon toga će pripasti mojoj djeci. Nikada neće biti prodan', rekla je Lisa Marie u intervjuu prije 10-ak godina.

Priscilla Presley, Riley Keough i Lisa Marie Presley Izvor: Profimedia / Autor: Eric Charbonneau / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tradicija Elivisovog imanja zauvijek će ostati u njegovim nasljednicima koji čuvaju uspomenu na cijenjenog umjetnika. Osim same kuće i uspomena u kući, imanje je mjesto gdje je pjevač umro i gdje je pokopan. Uz to, nakon što je Benjamin Keough počinio samoubojstvo prije dvije godine, njegova majka pokopala ga je uz djeda.

Obitelj Presley najavila je kako će i Lisa Marie biti pokopana na imanju, a 22. siječnja za nju će biti održana posebna komemoracija.

  • +20
Lisa Marie Presley Izvor: Profimedia / Autor: Christopher Polk / Getty images / Profimedia