UMIRUJUĆA GESTA

Govor tijela Meghan Markle otkriva da je nesigurna i pod stresom

16.01.2018 u 10:55

Bionic
Reading

Sve češćim pojavljivanjem u javnosti stručnjaci su primijetili neke neobične navike buduće vojvotkinje Meghan Markle, a jedna od takvih je stalno diranje kose. Evo što ta gesta znači i zašto je lijepa Amerikanka stalno ponavlja

Svi mi imamo neke navike koje svjesno ili nesvjesno ponavljamo. Tako primjerice neki ljudi grizu usne, neki nokte, dok drugi diraju kosu – poput trenutačno najpopularnije Amerikanke Meghan Markle, zaručnice princa Harryja. 

Strani mediji primijetili su kako Meghan još od svojih prvih pojavljivanja u javnosti pa sve do preseljenja u London i obavljanja prvih kraljevskih dužnosti s princem neprestano dodiruje i popravlja kosu.

Razlog tome je, ističu stručnjaci, razina stresne situacije u kojoj se nalazi, pa je to njezin umirujući trenutak u kojem pronalazi utjehu.

  • +26
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Prvo što je bitno prilikom razlikovanja navike od neverbalnog čina je kontekst. Ako osoba dodiruje kosu i u trenucima kad nije okružena ljudima i kad primjerice razgovara na telefon, čita knjigu ili gleda televiziju, onda je to najvjerojatnije njezina navika koje nije ni svjesna. Međutim ako se ta radnja ponavlja u situacijama koje je čine nervoznom i tjeskobnom, onda je to njezin neverbalni govor tijela', pojašnjava Blanca Cobb, stručnjakinja za neverbalnu komunikaciju. 

Budući da je popularnost 36-godišnjakinje u kratkom roku brzo narasla, nije čudno da ju nova snimanja i fotografiranja te pojavljivanja u novoj ulozi malo zabrinjavaju, pogotovo kad zna da će milijuni vidjeti njezine fotografije i pregledavati ih još dug niz godina. 

'Zato u tim situacijama Meghan dira svoju kosu i to je njezina umirujuća gesta', zaključuje Cobb. 

No u obzir naravno treba uzeti i vremenske uvjete koji nisu uvijek pogodni za frizuru i svaki tip kose. Svi mi znamo da vjetar, kojeg u ovo godišnje doba u Britaniji ne nedostaje, napravi svoje. 

  • +8
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Reuters / Autor: EDDIE KEOGH