zaDNJA STANICA

[FOTO] Nakon drame na Hvaru Michael Jordan stigao u Dubrovnik, odakle će napustiti Hrvatsku, i sjeo u restoran u koji je znao navraćati i njegov nekadašnji suigrač Toni Kukoč

27.08.2021 u 13:45

Bionic
Reading

Proslavljena košarkaška legenda bio je top vijest posljednjih dana zbog drugog boravka u Hrvatskoj. Sa svojom svitom bio je u Splitu, Šibeniku i šibenskom arhipelagu te na Hvaru. Ondje je cijeli dan uživao u tamošnjem beach baru, a nakon toga je jahtu legendarnog sportaša posjetila policija zbog glasne glazbe koja je treštala s nje. Sa suprugom Yvette Prieto i društvom na 95-metarskoj luksuznoj jahti usidrio se danas pokraj Lokruma, a u šetnji Gradom fotografirao ga je naš urednik sporta

Najveću košarkašku zvijezdu na svijetu u četvrtak navečer su, javljaju čitatelji Jutarnjeg lista, posjetili policajci navodno zbog glasne glazbe koja se čula s jahte. Nakon incidenta Michael Jordan i njegova ekipa uputili su se prema Dubrovniku te se pretpostavlja da će zrakoplovom danas napustiti Hrvatsku. Kako je cijelo jutro padala kiša, oko 13 sati, kad se počelo razvedravati, Jordan se s prijateljima, među kojima je i zvijezda bejzbola Dereck Jeter sa suprugom Hanom, i uz jake mjere osiguranja prošetao Gradom. Nije bio raspoložen za fotografiranje i izjave medijima, a sa svitom je sjeo u restoran Proto, u koji je ranije znao navraćati i njegov nekadašnji suigrač Toni Kukoč.

  • +4
Michael Jordan sa suprugom Yvette prošetao Dubrovnikom Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na Hvaru se dan ranije dobro raspoloženi umirovljeni košarkaš među ostalim fotografirao s brojnim fanovima te djelatnicima restorana u kojem je boravio, a svima je u oči upao prastari kofer od kojeg se nije odvajao. Pretpostavlja se da su u njemu bile njegove skupe kubanke ili omiljena tekila Cincoro, čiji je i vlasnik (op.a., 2016. godine s još četiri suvlasnika NBA klubova pokrenuo je taj brend tekile).

Inače, u Hrvatskoj je najbogatiji umirovljeni sportaš na svijetu potrošio stotine tisuća kuna. No uz brojne investicije, svoje bogatstvo troši u humanitarne svrhe pa je nedavno donirao dva milijuna dolara bankama hrane, a neće zaraditi ni od Netflixova dokumentarca o svom životu, nego će tih 50-ak milijuna dolara također donirati dobrotvornim organizacijama.

  • +11
Michael Jordan sa suprugom i prijateljima plovi Jadranom Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Uz njega, veliku pažnju na krstarenju našom obalom privlačila je njegova atraktivna supruga Yvette Prieto, s kojom je u braku od 2013. godine i imaju sedmogodišnje blizanke Ysabel i Victoriju.

  • +3
Michael Jordan i Yvette Prieto Izvor: Profimedia / Autor: Harry How / Getty images / Profimedia