bratska ljubav

Britanski prinčevi ne razgovaraju, no nije baš za sve kriv Harry

26.03.2024 u 14:12

Bionic
Reading

Čak ni bolest kralja Charlesa nije pomirila princa Williama i princa Harryja koji već duže vrijeme odbijaju međusobno komunicirati. Navodno je Harry čak i izrazio želju za susretom s Williamom u nedavnom posjetu Londonu, no William je ostao čvrst u odluci da mlađeg brata treba izbaciti iz života

Princ Harry već je nekoliko puta otkrio koliko je bio nesretan odrastajući u sjeni starijeg brata, a i samo ime njegovih memoara već pokazuje da je mlađi sin kralja Charlesa uvijek bio gledan kao višak. Odrastajući u sjeni princa Williama, Harry je ipak često bio u medijima, čak možda i češće od Williama, ali rijetko kad zbog svojih dobrih djela.

Kao što se i sam prisjetio i podsjetio svoje čitatelje, Harry je u mladosti bio prozivan zbog korištenja droge te su mu nadjenuli i nadimak 'Party Princ' zbog njegove sklonosti zabavi.

Ponižavanje Harryja se nastavilo i kada je slikan kako nosi nacističku pustinjsku odoru na maskenbalnoj zabavi kolonijalaca i domorodaca održanoj u domu sportaša Richarda Meadea, a zbog toga je čak bio i poslan kod rabina na razgovore.

I dok su svi čekali što će 'nestašni Harry' novo učiniti, odrastanje princa Williama prošlo je bez ikakvih incidenata. Ili?

'Meghan nije bila izvorni čimbenik u odluci princa Harryja da uništi svoju obitelj', tvrdi kraljevski biograf Robert Lacey, autor bestsellera 'Bitka braće' za strane medije.

Kako tvrdi u knjizi, Harryja je i tada, kao i sada najviše mučio William na kojeg se gledalo kao odmjerenog mladića kojeg čeka prijestolje. U svojoj odmjerenosti William, kako tvrdi Lacey, nije pronašao milost prema bratu te ni 2005. godine ni sada nije pružio podršku Harryju u teškom razdoblju.

Poznato je kako je Harry izrekao neke teške optužbe na račun brata i njegove obitelji, ali i kako William nije spreman na pomirenje te da s mlađim bratom više ne želi imati nikakvu komunikaciju.

  • +2
Princ William i princ Harry Izvor: EPA / Autor: WILL OLIVER