NIJE GA PRIJAVIO

Arnold Schwarzenegger zadržan na carini - u torbi mu pronašli luksuzni sat

18.01.2024 u 08:31

Bionic
Reading

Američki glumac i političar austrijskog porijekla zadržan je u srijedu u zračnoj luci Muenchen zbog toga što carini nije prijavio jedan skupocjeni sat, priopćila je carinska uprava

'Schwarzenegger može još tijekom srijede napustiti Muenchen, ali sat mora ostati ovdje', rekao je glasnogovornik carinske službe na minhenskom aerodromu Thomas Meister.

Prema istim informacijama protiv glumca i bivšeg guvernera Kalifornije je pokrenut kazneni postupak zbog utaje poreza. 'Schwarzenegger je bio dužan taj sat prijaviti i ocariniti zbog toga što bi sat trebao ostati u Europskoj uniji', rekao je Meister.

Kako javlja dnevnik Bild, Arnold Schwarzenegger je skupocjeni sat namjeravao u četvrtak u austrijskom Kitzbuehlu prodati na jednoj dražbi u korist jedne klimatske inicijative kojoj je pokrovitelj sam glumac.

Kako nadalje navodi Bild, radi se o satu marke Audemars Piguet čiju je vrijednost sam Schwarzenegger procijenio na 20.000 eura. Prema navodima dnevnika, Schwarzenegger se požalio na 'šikaniranje' od strane carinskih djelatnika.

NIŠTA BEZ VINA

U gostima kod Schwarzeneggera: Tom Hanks i Rita Wilson donijeli i poklon

Pogledaj galeriju