KONAČNO JE DOKAZANO!

Dužina prstiju otkriva veličinu penisa

06.07.2011 u 11:24

Bionic
Reading

Veza između dužine prstiju i dužine penisa puno je puta bila predmetom istraživanja, a korejski znanstvenici nakon provedene studije otkrili su kako muškarci koji imaju prstenjak duži od kažiprsta imaju i duži penis

Istraživački tim na čelu s urologom Tae Beom Kimom sa Sveučilišta Incheon u Koreji nakon mjerenja dužine prstiju i penisa došao je

do zapanjujućeg otkrića. Prstenjaci su kod većine muškaraca obično nešto duži od kažiprsta, a istraživači su otkrili da veća razlika između ta dva prsta upućuje i na veće proporcije penisa.

'Na temelju ovih dokaza, smatramo da odnos veličine prstenjaka i kažiprsta može pomoći u predviđanju veličine penisa u odrasloj dobi, a da učinci razine prenatalnih testosterona mogu djelomično objasniti razlike u duljini penisa', kažu istraživači za azijski Journal of Andrology.

Prethodna istraživanja pokazala su da je odnos prstenjaka i kažiprsta povezan s izloženošću muškim i ženskim hormonima, testosteronu i estrogenu. Žene imaju tendenciju približno jednake duljine prstenjaka i kažiprsta, što je rezultat manje izloženosti testosteronima u maternici.

Tako se za ljude s dužim prstenjakom smatralo da su u jačoj mjeri bili izloženi većoj količini testosterona te je to bilo povezano s agresijom, seksualnošću, inteligencijom i sportskom sposobnošću. Također je bio povezan s povećanim rizikom od amiotrofične lateralne skleroze ili Gehrigovom bolesti, rakom prostate i artritisom. Tako je čak 2000. godine kontroverzna studija tvrdila da žene s dužim kažiprstom imaju homoseksualne sklonosti, dok isto nije dokazano i za muškarce.