Funtime VELIČINA JE IPAK VAŽNA

Duži prsti zaslužni su za poslovni uspjeh

  • Autor: K. D.
  • 13.1.2009 12:35:03
  • 13.1.2009 12:00:00

Da 'dugoprstići' mogu tu i tamo požeti uspjeh, najbolje znaju arhive neriješenih slučajeva krađa; međutim britanski znanstvenik tvrdi nešto drugo – ljudi kojima je prstenjak veći od kažiprsta zarađuju i do 11 puta više

U bujici popularno-znanstvenih nebuloza na koje ugledni profesori troše dodijeljene im subvencije za istraživački rad, Britanija je zabilježila još jednu. Naime, profesor s Cambridgea John Coates proveo je anketu među londonskim brokerima te zaključio da oni kojima je prstenjak duži od kažiprsta i općenitije, oni koji imaju duže prste, zarađuju i do 11 puta više od svoje kraće konkurencije.

Projekt je uključio 44 brokera specijaliziranih za 'visokofrekventni' biznis, tj. ljude koji kupuju i prodaju milijunske iznose dionica u roku od svega par minuta ili čak sekundi i gdje su rizici od munjevitih gubitaka ili dobitaka veliki.

Zaključci Coatesove studije, koji je prije katedre na Cambridgeu i sam neko vrijeme proveo na Wall Streetu, govore kako omjer dužine kažiprsta i prstenjaka puno govori o sposobnosti vlasnika da se održi u dioničkom biznisu te njegovom samopouzdanju, ustrajnosti, budnosti i odlučnosti.

Fenomen dugih prstiju i posebice sa ruku na kojima je prstenjak duži od kažiprsta upućuje na jaču izloženost ploda testosteronu između devetog i 18. tjedna trudnoće, hormonu koji u tom periodu odigrava ključnu ulogu u daljnjem razvoju organizma.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više