Obitelj i dom KAD TESTOSTERON UDARA

Muškarci s dugim prstima brži su i opasniji vozači

  • Autor: tportal.hr
  • 10.9.2009 11:15:19
  • 10.9.2009 10:31:54

Najnovije istraživanje pokazuje da muškarci s dugim prstima voze prebrzo i rizično, a skloni su i nezakonitom parkiranju automobila

Ako je vjerovati najnovijem istraživanju, loše vozačke navike programirane su u genetskom kodu i muškarci se s time rađaju. Otkriveno je, naime, da je dužina prstiju izravno povezana s izloženošću testosteronu još u maternici.

Već su neka prijašnja istraživanja pokazala da je dužina prstiju kod muškaraca povezana sa zdravljem i ponašanjem. Najnovije istraživanje pokazuje kako je muška agresija i sklonost prema rizicima povezana upravo s dužinom prstiju.

Takvi muškarci bolji su u sportovima poput nogometa i atletike, odlični su menadžeri, a mogu se pohvaliti i plodnošću.
Znanstvenici vjeruju da je glavni uzrok svemu tome izloženost fetusa u maternici testosteronu koji utječe na funkcioniranje mozga u kasnijem životu.

Najnovije istraživanje obuhvatilo je 77 muških vozača u dobi od 38 godina. Mjerena im je dužina prstiju, a proučavane su i njihove vozačke navike i sposobnosti. Utvrđeno je da su muškarci s dugim prstima skloniji rizičnom ponašanju za volanom.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više