ZABAVE NIKAD DOSTA

Igre na plaži za klince i klinceze

16.07.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Napokon je i ljetovanje došlo na red, a njemu se posebno vesele vaši mališani. Plivanje, ronjenje, skakanje s mola, loptanje ili igre u pijesku - zato djeca ne mogu dočekati odlazak na more, a dok oni uživaju, vi ćete imati trenutak više za sebe

Kantica, lopatica, lopte, modlice, luftići, leptirići, peraje - sve se to ubraja u obaveznu opremu svakog klinca i klinceze na ljetovanju. Sada se još samo treba sjetiti dobrih igara u kojima će uživati i na jesen u albumu imati fotke nezaboravnog ljeta.

Jupi, pijesak!

Tko ne voli pijesak i igru u njemu? Pješčane plaže stvorene su za gradnju dvoraca i svega što mališanu ili vama padne na pamet.

Uživajte s klinicima i napunite baterije

Pronađite zajedno oblutke, školjkice ili češere pa ih iskoristite u igri. Neka djeca ispišu svoje ime, rade otiske stopala, natječu se s bratom ili sestrom tko će najbolje napraviti lik iz omiljenog crtića. Da sve bude zabavnije, vi budite žiri, a nagrada može biti sladoled nakon ručka! Tako ćete ih imati na oku, a dok se klinci igraju, možete čitati omiljenu knjigu.

Lov na blago

Glavni kapetan neka odredi nekoliko predmeta pa ih sakrije na određeno područje. Kapetanu svake ekipe neka objasni o koliko je predmeta riječ i koje su boje ili opiše neki drugi detalj za lakšu potragu. Svaki tim neka bude jedne boje. Ekipa koja prva sakupi najviše stvari, bira iduću igru ili nove predmete za novu pustolovinu. Pazite da djeca budu u vašoj blizini i odredite dio prostora na kojem se mogu igrati.

Utrka

Malo natjecateljskog duha kroz ljeto održat će sve u formi pa se možete utrkivati u trčanju, organizirati manju štafetu ili vidjeti tko će brže otplivati jedan dio zadane staze. I tu možete biti sudac pa ćete ujedno na sve pripaziti. Ako ima puno djece, oformite ekipe pa zaigrajte nogomet, rukomet, graničara, odbojku ili vaterpolo.