jeste li ih posjetili?

Objavljena lista najljepših europskih plaža: Na popisu su i četiri hrvatske

17.04.2024 u 12:30

Bionic
Reading

Iako je Hrvatska posljednjih nekoliko sati vidjela i snježne pahulje, većina Hrvata ipak je mislima u ljetu. Turisti već lagano pristižu, rezerviraju se preostali raspoloživi smještaji, a stižu i preporuke koje plaže ove godine ne smijemo zaobići. Među najljepšima ponovno su se našle i hrvatske plaže

Prema izvješću portala Book Retreats, hrvatske plaže definitivno se mogu mjeriti s ostalim prestižnim europskim plažama! Istraživanje je uzelo u obzir 200 plaža u 16 europskih zemalja, a konačni rezultati doneseni su na temelju onog što putnici najviše cijene: popularnost, vrijeme, sigurnost, pristupačnost i kvaliteta mora.

Kako tvrde, Španjolska je ultimativno odredište za ljetni odmor jer se tamo nalazi 28% najboljih europskih plaža, uključujući i plažu La Concha, najljepšu plažu prema ovogodišnjem istraživanju.

'S pogledom savršenim kao s razglednice, tirkiznim morem i živahnim šetalištem, plaža La Concha je najbolja plaža u Europi', stoji u izvješću.

Vrlo visoko na rang-listi nalazi se i Hrvatska, točnije četiri hrvatske plaže, od kojih su čak tri dospjele u top 10.

Plaža Pasjača

'Ukliještena između litice visoke 200 stopa i kristalno čistog Jadrana, plaža Pasjača je nevjerojatna obalna atrakcija i najbolja plaža u Hrvatskoj', tvrde svrstavajući Pasjaču na visoko treće mjesto.

Ova plaža na jugu Hrvatske dobila je ukupnu ocjenu 4.8/5, a kvalitetu mora ocijenili su izvrsnom.

Galebove stijene

Na osmom mjestu nalazi se plaža Galebove stijene u Puli, a ukupna dodijeljena ocjena ove plaže je 4.13.

'Skrovita plaža na Stoji u Puli besprijekorno spaja avanturu i spokoj sa svojim slavnim skokovima s litica, ronjenjem s disalicom i slikovitim pogledima — jedna od najbolje čuvanih tajni Hrvatske', hvale našu lijepu plažu u Istri.

Plaža Mala Raduča

Deveto mjesto na listi prestižnog istraživanja pripalo je plaži u Primoštenu. Za razliku od prethodno navedenih bisera hrvatske obale, ova plaža nije smještena u stijenama, već tik uz gradsku šetnicu s koje se pruža pogled na prekrasan Primošten.

Ocijenjena je ocjenom 4.10, a posebno su izdvojili da se ističe 'svojim safirnim morem, živopisnom šetnicom i šljunčanom obalom.'

Plaža Oprna

Pomalo iznenađujuće, ali ova predivna plaža na Krku nalazi se na 18. mjestu s ocjenom 4.011