Obitelj i dom RECEPT

Flädlesuppe - juha s rezancima od palačinki

  • Autor: tportal.hr
  • 4.2.2011 13:13:49
  • 4.2.2011 10:32:28

U Njemačkoj 'flädlesuppe', u Austriji 'frittatensuppe', u Italiji 'consomme celestina'... Svi ti nazivi znače samo jedno; ukusna bistra juha s rezancima od palačinke. Ako ste bili na skijanju u alpskim zemljama, lako je moguće da ste je već probali. Ako ne, svakako biste trebali - priprema je brza i jednostavna

Potrebni sastojci:

3 jaja
40 g maslaca
200 ml mlijeka
80 g brašna
1 žličica sjeckanog peršina
1 l bistre povrtne juhe
muškatni oraščić
ulje
sol

Priprema:

U zdjelu razbijemo jaja, dodamo otopljeni maslac, mlijeko, brašno, prstohvat muškatnog oraščića, sjeckani peršin, prstohvat soli te sve zajedno izmiješamo u rijetko i glatko tijesto.

U tavi, na nekoliko kapi vrućeg ulja, ispečemo tanke palačinke. Gotove palačinke ostavimo da se ohlade te jednu po jednu savijemo i narežemo na rezance.

Rezance palačinki rasporedimo u tanjure, prelijemo vrelom povrtnom juhom i posipamo sjeckanim peršinom.

Recept je preuuzet sa stranice crochef.hr


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
ModaKomoda Pročitaj više
Horoskop
Horoskop Pročitaj više