USUSRET OSCARIMA

Modne katastrofe na crvenom tepihu

20.02.2009 u 14:00

Bionic
Reading

Osim samih filmova, glavna tema svake oskarovske noći redovito je i pitanje tko će što odjenuti. Uoči ovogodišnje dodjele, koja će se održati 22. veljače, pogledajte najveće modne promašaje koje su Oscari ikada vidjeli

Gwyneth Paltrow na Oscarima 2002. godine
10. ANGELINA JOLIE

U noći kad je osvojila jedinog Oscara u karijeri, Angelina Jolie izgledala je kao odbjegli član obitelji Adams. Bilo je to 2000. godine, a crnom haljinom Donatelle Versace, s Anđom u kombinaciji, roditelji i dan danas mogu kvalitetno plašiti svoju djecu. Osim haljine, spomenuta je glumica iste večeri digla prašinu i strastvenim poljupcem s bratom.

9. UMA THURMAN

Uma Thurman je na Oscarima 2004. godine poželjela izgledati kao vesela mljekarica s Alpa. Uma, koju ćemo ovom prilikom prekrstiti u Heidi, odjenula je haute couture haljinu s potpisom Christiana Lacroixa i izazvala čuđenje na crvenom tepihu. Iako nije počela jodlati, modni kritičari u glas su se složili da je Uma najgore odjevena zvijezda 76. dodjele Oscara.

8. GWYNETH PALTROW

Modnim znanjem inače dobro potkovana Gwyneth Paltrow fulala je kao nikad 2002. godine, pojavivši se na dodjeli Oscara u čudnovatoj haljini Alexandera McQueena. Prozirni top kroz koji su se nazirale grudi, široka crna haljina, mračna šminka... Gwynie je izgledala kao da je zalutala na crveni tepih najglamuroznije holivudske priredbe. Taj stajling mnogi su modni kritičari proglasili najgorim oskarovskim stilom svih vremena.

7. DIANE KEATON

Legendarna Diane Keaton oduvijek je bila svoja, ali Charlie Chaplin stajling iz 2004. modni kritičari joj nikada neće oprostiti. Jedino što joj je falilo za potpuni dojam bili su 'potkresani' brkovi - onda bi sve možda i imalo nekakvog smisla. Ovako do dan danas vjerojatno nitko nije uspio prokužiti što je Diane ustvari htjela reći.

Zgodna Tyra Banks u haljini Vere Wang boje lavande izgledala je kao da je krenula na maturalnu večer. I zabunom završila na dodjeli Oscara. Bilo je to 2000. godine, a Tyrina ljubičasta krinolina ušla je u anale modnih promašaja.

5. KIM BASINGER

Pod haljinom koju je Kim Basinger 1990. godine odjenula na Oscare mogla se skriti cijela jedna omanja država. U satenskoj bijeloj krinolini Kim je izgledala kao Dobra Vještica sa Sjevera, a da stvar bude bolja – dizajnirala ju je ona sama. Tu čudnovatu asimetričnu kreaciju i danas je teško nadmašiti u njezinoj raskoši.

4. FAITH HILL

U haljini uskog kroja i duginih boja, country pjevačica Faith Hill izgledala je kao hodajući gay barjak na Oscarima 2002. godine. Ona je valjda htjela biti morska sirena, ali haljina s potpisom Versace malo joj je pomrsila planove. Sva sreća da je i sama shvatila o kakvoj se modnoj katastrofi radi, pa se, odmah nakon uvodnog defilea, presvukla u elegantnu crnu haljinu u kojoj je, na koncu, i nastupila na oskarovskoj pozornici.

Heather Mills i Paul McCartney
3. HEATHER MILLS

Što li je spopalo bivšu suprugu Paula McCartneyja, Heather Mills, kada se 2002. godine na Oscarima pojavila odjevena kao Britney Spears? U želji da bude seksi, gospođa McCartney ne samo da je pretjerala, već je izgledala kao da je na crveni tepih pala ravno s Marsa. Da nije bilo elegantnog Beatlea, zbog neukusne čipkaste dvodijelne kreacije zaštitari bi je najvjerojatnije najurili s priredbe.

2. CELINE DION

Iako je prošlo već desetak godina, oni koji su gledali prijenos Oscara 1999. godine vjerojatno se još uvijek oporavljaju od užasa koji im je priredila Celine Dion. Bijelo odijelo Johna Galliana za Dior okrenuto naopako, u kojem je Dionka ponosno prošetala crvenim tepihom, ulazi u najuži izbor najgorih modnih kombinacija svih vremena.

1. WHOOPI GOLDBERG

Whoopi Goldberg vjerojatno se, nadamo se, šalila kada je na Oscare 1993. godine odjenula najružniju haljinu svih vremena. Ljubičasto-flourescentno-zelena-haljina-hlače-ili-štogod nepoznatog kreatora najgora je kreacija ikad viđena na crvenim tepisima. I šire.