POMICANJE GRANICA

Top 5 trendova kojima ćemo biti zaluđeni u 2017.

14.01.2017 u 08:00

  • +9

5 trendova za 2017.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zara, Mango, Net-a-Porter

Bionic
Reading

Svjetski dizajneri pripremili su za nas neke od uzbudljivijih trendova koji nas očekuju u 2017. godini, a neki od njih zasigurno pomiču modne granice. Pripremili smo za vas pet najistaknutijih trendova kojima ćemo ove sezone biti jednostavno zaluđeni

Nova nam je 2017., osim novogodišnjih odluka kojih se mnogi neće pridržavati, donijela i neke nove trendove koje ćemo zasigurno vrlo brzo prigrliti i uklopiti u svoje dnevne kombinacije kao pravi modni znalci. Već smo ranije pisali o nekim modnim komadima koji će biti apsolutni ovosezonski hit, no ako je sudeći prema kolekcijama svjetskih dizajnera i riječima modnih stručnjaka, neki se trendovi svakako izdvajaju kao apsolutni vladari u 2017. godini.

Dok su se neki trendovi iz 2016. godine ugasili, poput spuštenih rukava ili cofleka na svakom mogućem komadu, neki od trendova će se zadržati i u 2017. godini i ostvariti još veću popularnost.


Izdvojili smo top pet trendova koje ćemo jednostavno obožavati i koje obavezno morate imati u ormaru želite li izgledati kao da ste upravo sišli s modnih pista.

1. Pruge, prugice posvuda

Prugasti odjevni komadi postat će ono što je nekada bila obična bijela majica ili košulja – klasik koji morate imati u ormaru. Prugice se provlače već nekoliko sezona i čini se kako se ni ove godine ne planiraju umiroviti. Upravo suprotno, ove će godine biti jedan od vodećih trendova, stoga vam preporučujemo da si priuštite pokoji prugasti komad koji ćete mogu kombinirati u više varijanti, poput širokih hlača ili kaputa.

In Milan • #MFW #Milan #FashionWeek #StreetStyle #Style #Fashion by #TylerJoe #NYAVGJOE

Fotografiju objavljuje Tyler Joe (@nyavgjoe)


2. Tenisica nikad dosta

Tenisice su odavno prestale biti shvaćene kao isključivo sportska obuća i, umjesto toga, uspješno su se transformirale u 'must have' dodatak svim ženstvenim izdanjima. Bilo da ih nosimo uz hlače ili svečanije suknje i haljine, tenisice polako počinju parirati štiklama. Šljokičaste, sportske, tigraste, brušene, iscrtane ili metalizirane, svakako napravite dovoljno mjesta na policama i upecajte par tenisica na sniženjima koja još uvijek traju.

3. Artistički uzorci

Roksanda, Céline, J.W.Anderson, Proenza Schouler, Marni i Valentino samo su neki od brendova inspiriranih zanimljivim uzorcima. Što originalniji uzorak, tim bolje. Dajte mašti na volju i nemojte se bojati kombinirati različite uzorke. Pravila su tu da se krše, a to najbolje znaju tvorci modnih trendova koji godinama krše uvriježena pravila o miješanju boja koje ne pašu jedna uz drugu ili različitih uzoraka u istom stajlingu.

4. Sportska elegancija

Kada kažemo sportska elegancija, ne mislimo na traperice, tenisice i ženstveni top, već doslovno kombiniranje na prvi pogled nespojivih sofisticiranih i sportskih komada. Ženstvena bijela košulja i donji dio trenirke uz visoke stiletto štikle upravo je ono što ovaj trend predstavlja. Ne želite li se utopiti u masi, ovo je sigurno pravi odabir.

Ursina • @ursinagysi #PFW #Paris #FashionWeek #StreetStyle #Style #Fashion by #TylerJoe #NYAVGJOE

Fotografiju objavljuje Tyler Joe (@nyavgjoe)


5. Salonke s otvorenom petom

Baršunaste, platnene, satenske, kožne ili na vezanje, salonke s otvorenom petom, bilo ravne ili s potpeticom, bile su veliki hit u 2016. godini, a u 2017. će biti još veći hit. Nekad popularan trend vratio se na velika vrata i postao nezaobilazan dio svakog trendi stajlinga. Razmišljate li o kupnji jednih ovakvih ljepotica, svakako zavirite u našu galeriju za inspiraciju.