ZLATNI MAKE-UP

Blagdanski bling-bling efekt

28.12.2010 u 09:24

Bionic
Reading

U nedostatku plemenitih metala, zabljesnite okolinu 'besramno' svjetlucavom šminkom zlatnog odsjaja

Blagdani su nezamislivi bez zlaćanog make-upa. Kao i u svemu, i u ovom bi slučaju trebalo pripaziti na nekoliko detalja jer je s takvom šminkom vrlo lako prijeći granicu dobrog ukusa. Želimo zabljesnuti, a ne oslijepiti okolinu, zar ne?

Prilikom odabira svjetlucavog make-upa, izbjegavajte velike šljokice jer reflektiraju previše svjetla i djeluju djetinjasto. U praksi to znači: poželjna su sjenila s mikroreflektirajućim česticama koje će suptilno svjetlucati dok koketno trepćete. Takvo sjenilo možete nanijeti na kapke, ali i u unutarnje kutove očiju čime ćete osvijetliti čitavo lice.

I dok je pretjerivanje sa zlatnim make-upom loše, nepoželjni su i blagdanski lookovi bez ikakvog zlatnog odsjaja. Ako niste tip koji bi se 'posipao zlatom' od glave do pete, predlažemo nanošenje 'pozlaćene' šminke na strateška mjesta. Svoj uobičajeni make-up finiširajte uz pomoć kista za nanošenje rumenila i zlaćanog pudera u prahu ili u formi kompaktnog svjetlucavog pudera, koji ćete vrlo lagano nanijeti na vrhove jagodica i na vrh nosa. Time ćete naglasiti zdrav sjaj lica

Nepoželjni sjaj T-zone izbjegnite dobrom pripremom. Prije nanošenja šminke, očistite lice nježnim losionom s neutralnim pH-om. Nanesite kremu i tekući puder pa T-zonu lagano matirajte kompaktnim ili puderom u prahu. Odvratite pažnju od kritične zone nanošenjem rumenila duž jagodica lica, efektnim make-upom očiju ili neodoljivim ružem.
Ništa manje važno, prilikom šminkanja za blagdanske zabave, partyje i domjenke, baš kao i prilikom odabira nakita, izbjegavajte miješanje srebra i zlata. Zlaćani make-up ostavlja topao dojam, dok je srebrni hladan. Srebro bolje pristaje izrazito svjetloputim osobama, dok je zlato idealan odabir za tamnopute.