efekt pomlađivanja

Zbog ove boje ruža možete izgledati nekoliko godina mlađe

19.03.2024 u 08:56

Bionic
Reading

Iako će mnogi u želji za postizanjem mladenačkog izgleda posegnuti za ružem jarke boje, poput crvene ili narančaste, te boje neće dati željeni učinak. Sasvim suprotno – dodatno će naglasiti tanke usne. No, tu je jedna nijansa koja pristaje svima, a uz to briše godine s lica

Kada je riječ i make-upu i starenju treba biti na oprezu. Naime, neke boje koje su funkcionirale u 20-ima, pa čak i 30-ima u kasnijoj dobi nemaju jednak učinak.

Naime, kako starimo, usne postaju tanje i manje pune, što je posebno istaknuto tamnim bojama. Vrlo jarke boje i one s velikim kontrastom u odnosu na ton kože privlače punu pozornost na sebe – a time i na sitne bore oko usana koje nas čine starijima.

Kako biste uspješno izbjegli taj efekt, treba odabrati dobru boju ruža, a rješenje je boja koja savršeno odgovara tonu kože - ni presvijetla ni pretamna i što prirodnija. Baš poput boje kože, ali još bolje. Za većinu to je klasični ton ružinog drveta. Ta boja je tamno ružičasta i obično ima blago smećkasti podton, a može biti hladna ili topla, svjetlija ili tamnija. Ovisno o tonu kože, odaberite nijansu koja najbolje pristaje: svijetli tipovi preferiraju svjetlije nijanse, dok tamniji tipovi biraju tamnije opcije.

Julia Roberts savršen je primjer kako je prirodni ton uvijek ima pomlađujujć i svjež efekt. Naime, 56-godišnjakinja glumica dugo vremena je vjerna tom looku koji uvijek izgleda tako blistavo. Prošle je godine njezina vizažistica Genevieve Herr otkrila koji ruž koristi za Julijine savršene usne: L'Absolu Rouge Cream Lipstick iz Lancômea u boji 'Timeless Romance'.

ZGODNA ŽENA

Julia Roberts zablistala u jednostavnom stajlingu i s nakitom od kojeg zastaje dah

Pogledaj galeriju

No nije samo nježna boja ta koja igra veliku ulogu u tome hoćemo li zbog ruža izgledati mlađe. Formulacija je također ključna jer previše mat ruž čini usne sušima i tanjima, dok izrazito sjajno sjajilo ima tendenciju uvući se u sitne bore i naglasiti ih. Stoga kremasti ruž ima najbolji efekt da za blistave, mladenačke usne. Stoga, ako odaberete kombinaciju ružičastog, prirodnog tona s kremastom teksturom, efekt pomlađivanja sigurno neće izostati.