HOĆE GA U SVOJIM RESTORANIMA

Novak Đoković otkupio sve zalihe magarećeg sira

10.12.2012 u 09:59

Bionic
Reading

Magareći sir iznimno je skup zbog složenog procesa proizvodnje. Za samo jedan kilogram sira potrebno je 25 litara svježeg mlijeka. Magarci se muzu ručno, po tri puta na dan

Sama pomisao na sir od magarećeg mlijeka u mnogima izaziva slabost i mučninu, ali unatoč tomu riječ je o vrlo skupocjenoj i ljekovitoj deliciji. Točnije, za pola kilograma morat ćete izdvojiti oko 3.700 kuna. Među najpoznatijim proizvođačima na svijetu su Srbi, odnosno farma Zasavica.

Njima posljednjih dana ide jako dobro, a za to je najzaslužniji poznati tenisač Novak Đoković. Naime, Novak je za svoje restorane u Srbiji otkupio od proizvođača magareći sir za cijelu iduću godinu. Poznati tenisač želi imati u ponudi tu cijenjenu namirnicu. Navodno želi da mu restorani budu poznati po cijelome svijetu upravo zbog magarećeg sira koji je prava rijetkost.

Magareći sir iznimno je skup zbog složenog procesa proizvodnje. Za samo jedan kilogram sira potrebno je 25 litara svježeg mlijeka, a nije lako dobiti 25 litara magarećeg mlijeka. Magarci se muzu ručno, po tri puta na dan. Dakle, ništa se ne proizvodi uz pomoć strojeva, nego isključivo ručno. Rezultat je sir bogatog i specifičnog okusa koji se ne može usporediti ni s čim.

Magareći sir ima i ljekovita svojstva. Spominje se kao dobar saveznik u borbi protiv alergija, a obiluje i vitaminom C. Navodno je dobar iza probleme s bronhitisom i astmom.

Farma Zasavica raduje se zbog suradnje s Novakom Đokovićem jer će im to, kako smatraju, pomoći da se za njihov proizvod čuje diljem svijeta. Nema sumnje da će im nakon napisa u brojnim svjetskim medijima posao procvjetati.